Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
25.01.2022 08:40

ŽSK dal zrekonštruovať časť ciest na Orave a Liptove


Snímka zdroj: (FB / Žilinský samosprávny kraj).


Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) dal v uplynulom období zrekonštruovať viaceré úseky ciest v regiónoch Liptov a Orava. Informoval o tom na sociálnej sieti.


Medzi Párnicou a Zázrivou v okrese Dolný Kubín cestári ŽSK pristúpili k zosilneniu vozovky na ceste II/583. Podľa zverejnených informácií bola cesta v dezolátnom stave a vyžadovala si stavebno-technickú úpravu v dĺžke 370 a 260 metrov. Práce mali za cieľ zlepšiť bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky. "Na komunikácii sú naplánované aj ďalšie rekonštrukcie úsekov v dĺžke 1,1 kilometra," načrtol kraj.

Zrenovovať sa podarilo aj úseky vozovky v katastri obcí Vyšný Kubín a Liptovská Teplá. Ako vysvetlil ŽSK, cesta v Liptovskej Teplej si vyžadovala modernizáciu v dĺžke 838 metrov. Rekonštrukciou sa predĺžila životnosť podložia cestnej komunikácie, zlepšil sa stavebno-technický stav cesty a jej odvodňovacích zariadení.

Renovačné práce sa uskutočnili aj na mostnom objekte v katastrálnom území Partizánskej Ľupče v okrese Liptovský Mikuláš. Most je už opravený a slúži motoristom. "Stav mosta bol rokmi v dezolátnom stave a vyžadoval úpravy v dĺžke sedem metrov," priblížil kraj. V rámci prác opravili celkovú konštrukciu mosta, položili novú obrusnú vrstvu a osadili zvodidlá. Prechod ponad potok Ľupčianka by tak po novom mal byť plynulejší a bezpečnejší.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.01.2017
Žilinská župa pokorila kultúrny milión
Hrady, múzeá, prírodné expozície, galérie či knižnice v pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja prilákali v minulom roku rekordných 1,7 mil. návštevníkov. Informoval o tom žilinský župan Juraj Blanár.
viac
26.05.2017
Povodeň spôsobila na ceste v Demänovskej doline škodu 150 000 eur
Škoda, ktorú spôsobila aprílová povodeň na ceste v Demänovskej doline, dosiahla 150.000 eur. Na dvoch päťdesiatmetrových úsekoch odtrhla takmer polovicu vozovky a v ďalších miestach strhla krajnice, čím zničila približne tretinu vozovky.
viac
23.11.2017
Cestári majú najviac práce na Orave, Liptove a Kysuciach
Na cestách II. a III. triedy v pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja upravujú cestári zjazdnosť vozoviek v rámci zimnej údržby. Najviac práce je podľa riaditeľa odboru dopravy ŽSK Ivana Mokrého v severných regiónoch Žilinskej župy.
viac
15.06.2020
ŽSK zrekonštruuje kaštieľ v Oščadnici
Kaštieľ v Oščadnici bude modernejší i väčší. Žilinská župa začala s jeho modernizáciou v rámci cezhraničného projektu hradeného z európskych finančných zdrojov. Náklady na investíciu sú viac ako 640-tisíc eur. Župa spolufinancuje projekt vo výške zhruba 300-tisíc eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %