Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
27.06.2020 10:15

ŽSK nominuje významné osobnosti kraja


Snímka zdroj: (žsk).


Opäť po roku ocení Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) významné osobnosti. Tipy na tohtoročných laureátov na najvyššie krajské ocenenie môže predkladať široká verejnosť do 31. augusta.


Oceňovanie osobností má v kraji dlhoročnú tradíciu. Župa takýmto spôsobom vzdáva úctu a vďaku tým, ktorí sa významným spôsobom zaslúžili o rozvoj Žilinského kraja a života jeho občanov. „S naším krajom je spätých mnoho výnimočných ľudí. Lekárov, pedagógov, vedcov, športovcov, rôznych aktivistov, ktorí ovplyvnili životy ľudí v kraji a robia náš kraj lepším a krajším. O mnohých z nich zrejme ani netušíme. Preto by som chcela apelovať na verejnosť, aby nám dali o týchto výnimočných ľuďoch vedieť a poslali nám svoje tipy na nominácie. Spoločne tak vyberieme tých, ktorí si tento rok odnesú Cenu ŽSK a Pamätnú plaketu,” povedala županka Erika Jurinová.

Doteraz pribudlo do siene slávy takmer 100 významných osobností. Vlani si Cenu ŽSK prevzali farmakologička Gabriela Nosáľová, 94-ročný aktívny bojovník v Slovenskom národnom povstaní Jaroslav Prokop a manželský pár Oľga a Ľubomír Feldekovci. Pamätnú plaketu získali dlhoročná herečka Slovenského komorného divadla v Martine Jana Oľhová, umelecký fotograf, výtvarník a grafik Ivan Köhler, priekopník v problematike mastocytóz Martin Péč, celosvetovo uznávaný biblista František Trstenský a dvojica zakladateľov charitatívneho športového podujatia Barlatón Ivan Šobáň a Dalibor Novotný.

Nominácie je možné predkladať do konca augusta a to buď osobne na Úrade ŽSK v Kancelárii predsedníčky, poštou na adrese: Úrad ŽSK, Kancelária predsedníčky ŽSK, Komenského 48, 011 09 Žilina alebo e-mailom na navrhosobnosti@zilinskazupa.sk.  

Nominácia musí obsahovať životopis alebo charakteristiku nominovaného, dôvod na udelenie ocenenia ŽSK a súhlas nominovaného s udelením ocenenia a spracovaním osobných údajov. Podrobný postup ako nominovať kandidáta, aj prihlasovací formulár je na stránke https://www.zilinskazupa.sk/sk/samosprava/urad-zsk/odbor-informacii-zahranicnych-vztahov/udelovanie-oceneni-zsk/

Autor: (Martina REMENCOVÁ, hovorkyňa kancelárie predsedníčky ŽSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.07.2020
Poznáme držiteľov Inovačného ocenenia Žilinského kraja
Župa ocenila inovačné nápady v kraji v rámci 13. ročníka súťaže Inovačné ocenenie Žilinského kraja. Prestížne ocenenie sa udeľuje v 2 kategóriách – Malé a stredné podniky a Regionálny rozvoj. Cenu si odniesli aj traja najlepší študenti, ktorí uspeli v rámci súťaže Stredoškolský podnikateľský zámer.
viac
22.09.2020
Nominujte osobnosti kraja! Čas máte do 15. októbra 2020
Bratislavský samosprávny kraj, ktorý každoročne udeľuje Ocenenia Bratislavského samosprávneho kraja (BSK), predĺžil termín predkladania nominácií. Výnimočné osobnosti kraja je možné navrhovať až do 15. októbra 2020.
viac
30.04.2021
Návrhy na ocenenie TTSK môžu do konca júna predkladať aj obyvatelia
Krajskí poslanci budú aj tento rok udeľovať Cenu Trnavského samosprávneho kraja za rok 2020. Toto verejné ocenenie je každoročne určené pre jednotlivcov a kolektívy, ako aj osoby in memoriam, ktoré prispeli k rozvoju kraja a k šíreniu jeho dobrého mena.
viac
21.06.2021
Žilinská župa po jubilejný desiatykrát ocenila osobnosti kraja
Laureáti najvyšších krajských ocenení za rok 2020 si v sobotu v Slovenskom komornom divadle v Martine prevzali Cenu a Pamätnú plaketu Žilinského samosprávneho kraja z rúk predsedníčky Eriky Jurinovej.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %