Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
23.10.2023 12:05

ŽSK ocenil sociálnych pracovníkov v celom kraji


Spoločná snímka ocenených pracovníkov


V priestoroch Slovenského komorného divadla v Martine si dnes z rúk Eriky Jurinovej, predsedníčky ŽSK prevzalo ocenenie 56 pracovníkov v sociálnych službách.


ŽSK si každoročne pripomína dôležitosť práce zamestnancov všetkých zariadení sociálnych služieb v Žilinskom kraji. Krištáľové srdce si z rúk Eriky Jurinovej prevzalo 56 pracovníkov, ktorí boli navrhnutí na ocenenie riaditeľmi zariadení sociálnych služieb. Oceneným zagratulovala aj Iveta Ďurišová, riaditeľka odboru sociálnych vecí ŽSK, ktorá im zároveň odovzdala ďakovný list za mimoriadne pracovné nasadenie, obetavosť, ľudský a láskavý prístup pri starostlivosti o prijímateľov sociálnych služieb.

Oblasť sociálnej starostlivosti patrí dlhodobo medzi priority župy. „Našou snahou, snahou žilinskej župy je systematicky zlepšovať podmienky pre pracovníkov v sociálnych službách, vytvárať pre nich príjemné a bezpečné priestory a pomáhať im v rozvíjaní ich schopností. Každoročne ide na poskytovanie sociálnych služieb v kraji vysoká čiastka, tento rok je to viac ako 40 mil. eur. Myslím si, že táto suma je reálnym dôkazom toho, že na oblasti sociálnych služieb, nám skutočne záleží. Dnešné oceňovanie je poďakovaním nielen za mimoriadne pracovné nasadenie, ale aj za obetavosť a láskavosť. Som presvedčená o tom, že všetci ocenení a nielen oni, vykonávajú svoju prácu na vysokej profesionálnej úrovni, za čo im v mene všetkých obyvateľov Žilinského kraja skutočne zo srdca, ďakujem!“ hovorí Jurinová.

Ocenenie si dnes prevzalo 56 pracovníkov z viac ako 80 zariadení sociálnych služieb v rámci kraja. Žilinský samosprávny kraj má vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti 26 organizácií, ktoré poskytujú sociálne služby.

S cieľom posilniť personálne kapacity v zariadeniach sociálnych služieb pristúpila župa k zriadeniu nového učebného odboru v oblasti sociálnych služieb pod názvom odborný opatrovateľ. Prvý ročník bol sprístupnený v školskom roku 2022/2023 a vyučovanie prebiehalo na Strednej zdravotníckej škole v Liptovskom Mikuláši. „Vo vzdelávaní opatrovateľov plánujeme pokračovať aj naďalej. Rovnaké zámery máme aj v oblasti modernizácie a zvyšovaní bezpečnosti sociálnych služieb,“ doplnila predsedníčka ŽSK.

Autor: (ts-ŽSK, Eva Lacová)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.01.2017
Január v znamení kultúry
Žilinská župa naplnila aj prvý mesiac roku 2017 jedinečnými podujatiami regionálnych galérií, knižníc, múzeí, divadiel či kultúrnych stredísk. Kysuce, Orava, Turiec, Horné Považie i Liptov ponúknu zážitky pre každého.
viac
28.06.2019
Župa ocenila najlepších študentov
ŽSK ocenil najlepších študentov. Sú úspešní nielen v škole, na súťažiach či olympiádach, ale organizujú aj dobrovoľnícke aktivity a dokázali pomôcť zachrániť to najcennejšie – ľudský život. Študenti a absolventi si prevzali ocenenie od županky Eriky Jurinovej v Sobášnom paláci v Bytči.
viac
30.11.2020
Anketu Najlepší v cestovnom ruchu PSK prispôsobili koronakríze
Siedmy ročník ankety Najlepší v cestovnom ruchu Prešovského kraja za rok 2020 vyhlásila Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Severovýchod Slovenska. Tradičné kategórie tento rok nahradia len dve, reagujú tak na situáciu okolo nového koronavírusu.
viac
19.08.2021
Nominujte osobnosti Prešovského kraja
V rámci udeľovania Ceny Prešovského samosprávneho kraja kraj plánuje oceniť významné osobnosti či kolektívy regiónu súčasne za roky 2020 a 2021. Kým laureáti za vlaňajší rok sú už známi, nominácie pre aktuálny ročník sú otvorené, a to aj pre verejnosť. Uzávierka ich návrhov je 30. septembra.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %