Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
05.08.2021 08:20

ŽSK utlmí činnosť veľkokapacitného očkovacieho centra


Ilustračná snímka.


Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) utlmí od pondelka (9. 8.) činnosť veľkokapacitného očkovacieho centra (VKOC) na Rosinskej ceste v Žiline. Podľa hovorkyne ŽSK Lucie Lašovej bude ďalej fungovať druhé očkovacie centrum ŽSK – Epidemiologická ambulancia na Sasinkovej ulici v Žiline.


Doplnila, že činnosť VKOC a ambulancie aktuálne prispôsobuje ŽSK reálnemu záujmu o vakcináciu. „Na základe počtov prihlásených sme sa rozhodli predbežne utlmiť činnosť VKOC. Do Epidemiologickej ambulancie operatívne presmerujeme očkovaných tak, aby sme efektívne využili ľudské i finančné zdroje. V prípade, že by došlo k nárastu záujemcov o očkovanie v čakárni, sme pripravení VKOC znova spustiť,” uviedla Lašová s tým, že v Žiline fungujú ďalšie štyri očkovacie centrá - FNsP Žilina, Žilpo, Medivasa a Medcentrum.

ŽSK podľa Lašovej pozorne analyzuje a vyhodnocuje počet občanov registrovaných v čakárni na vakcináciu. „V súčinnosti so všetkými očkovacími centrami v kraji prispôsobuje počtu registrovaných aj očkovaciu stratégiu. Aktuálne evidujeme klesajúci záujem o očkovanie, preto v budúcnosti nevylučujeme racionalizáciu očkovacích kapacít,” doplnila hovorkyňa ŽSK.

„Na základe súčasných dát vidíme ako cestu k zvýšeniu zaočkovanosti v kraji výjazdy vakcinačnej linky VakciZuzky priamo do obcí a miest z nízkym podielom zaočkovaných. Od spustenia linky 19. júla sme takto zaočkovali viac ako 1400 občanov a do niektorých miest sa plánujeme pre veľký záujem opätovne vrátiť. Ďalšie kroky ŽSK v nastavení očkovacej stratégie budú závislé od najbližšieho vývoja situácie,” dodala Lašová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.06.2021
Krajské očkovacie centrá hlásia rekordné číslo zaočkovaných
Zohrané tímy oboch Veľkokapacitných krajských očkovacích centier v Trenčíne a Prievidzi sa postarali o doposiaľ najvyšší počet zaočkovaných ľudí. Za posledný víkend bolo úspešne podaných 8 361 dávok vakcín od spoločností AstraZeneca a Pfizer/BioNTech.
viac
22.06.2021
PSK vyočkoval už takmer 146-tisíc vakcín proti koronavírusu
Prešovský kraj vo svojich očkovacích centrách a prostredníctvom výjazdovej očkovacej služby vyočkoval už takmer 146-tisíc vakcín proti koronavírusu. Počas posledného víkendu sa podala prvá alebo druhá dávka proticovidovej vakcíny viac ako 11 800 ľuďom.
viac
09.07.2021
Žilinská župa považuje poriadok v systéme očkovania za kľúčový
Žilinský samosprávny kraj trvá na zachovaní systémového a organizovaného priebehu očkovania vo všetkých očkovacích centrách.
viac
04.08.2021
Veľkokapacitné očkovacie centrá zatiaľ kraj neplánuje zatvoriť
Košický samosprávny kraj (KSK) nateraz neplánuje zatvárať veľkokapacitné očkovacie centrá, ktoré tak naďalej ostávajú v prevádzke. Potvrdila to hovorkyňa predsedu KSK Anna Terezková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %