Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
10.06.2022 12:35

ŽSK zrekonštruuje vyše 90-metrový most ponad rieku Varínka


Ilustračná snímka: (tasr).


Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) komplexne zrekonštruuje zhruba 93 metrov dlhý most ponad rieku Varínka na rozhraní obcí Varín a Krasňany v okrese Žilina. Informovala o tom hovorkyňa ŽSK Eva Lacová.


Rekonštrukcia je naplánovaná na osem mesiacov. "Vybúrajú sa všetky poškodené časti mostného objektu a nahradia sa novými. Súčasťou prác bude aj zosilnenie nosnej konštrukcie mosta," vysvetlila riaditeľka odboru dopravy Úradu ŽSK Gabriela Tisoňová.

Premávka bude v danom úseku obmedzená, presmerovaná do jedného jazdného pruhu a riadená striedavo pre obidva smery svetelnou signalizáciou. "Rekonštrukčné práce sa uskutočnia najprv na ľavej strane mosta v smere Žilina – Dolný Kubín, pričom po dokončení všetkých konštrukcií bude premávka presmerovaná na novovybudovanú časť," uviedla Lacová.

V predchádzajúcich dňoch sa podľa Tisoňovej uskutočnili aj jarné prehliadky, ktoré identifikovali nedostatky na minuloročných stavbách. "Konkrétne sa to týka ôsmich mostov na ceste z Čadce do Makova. Zhotovitelia boli vyzvaní, aby ich odstránili. Ide o 'kozmetické' nedostatky, ktoré neboli spôsobené mechanicky a nie sú výsledkom nedodržania technologického postupu alebo realizácie prác. Rovnako neznamenajú zhoršenie technicko-stavebného stavu mostných objektov," dodala riaditeľka odboru dopravy Úradu ŽSK.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.01.2017
Radnica plánuje v tomto roku investovať takmer 3,8 milióna eur
Liptovskohrádocká samospráva plánuje v tomto roku investovať do zveľadenia mesta takmer 3,8 milióna eur. Najviac finančných prostriedkov je nasmerovaných do revitalizácie mestských športovísk pre deti a mládež.
viac
26.05.2017
Povodeň spôsobila na ceste v Demänovskej doline škodu 150 000 eur
Škoda, ktorú spôsobila aprílová povodeň na ceste v Demänovskej doline, dosiahla 150.000 eur. Na dvoch päťdesiatmetrových úsekoch odtrhla takmer polovicu vozovky a v ďalších miestach strhla krajnice, čím zničila približne tretinu vozovky.
viac
28.11.2017
Most Ružín by po rekonštrukcii mohli otvoriť 10. decembra
Práce na odstránení havarijného stavu mosta Ružín v týchto dňoch vrcholia. Ak zaťažovacia skúška dopadne dobre a stavebný úrad vydá kolaudačné rozhodnutie, prvé autá by cez most mohli prejsť 10. decembra 2017. Informoval o tom Úrad Košického samosprávneho kraja (KSK).
viac
24.11.2021
Most vo Vraní opäť slúži motoristom
Rekonštrukčné práce na dočasnom premostení v žilinskej mestskej časti Vranie ukončila NDS s týždňovým predstihom. Od stredy, 24.11. 2021 môžu motoristi naplno využívať zrekonštruovaný most, ktorý premosťuje rieku Kysuca. Podľa pôvodného plánu mali byť práce ukončené 30.11. 2021.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %