Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
26.02.2019 08:05

Zubná pasta, múmia aj šťavnatý melón korčuľovali v rytme hudby


Ilustračná snímka


Mesto Trebišov prostredníctvom kultúrneho strediska zorganizovalo pre deti už tradične aj tento rok Karneval na ľade. Plochu trebišovského zimného štadióna obsadilo 58 rozmanitých a pestrofarebných masiek.


Tvorivé a zaujímavé kostýmy detí dokázali zaujať hodnotiacu porotu natoľko, že spomedzi nich vybrala až 36 masiek, ktorým pridelila 2. miesto.

Pozornosť pútala „zubná pasta“, ktorú organizátori vyhodnotili ako najkrajšiu masku podujatia. Z 2. miesta sa okrem iných tešilo aj dieťa v prestrojení „múmie“. Účastník karnevalu s motívom „šťavnatého melóna“ si získal priazeň členov poroty, za čo mu udelili ocenenie za 3. miesto.

Kreatívnosť prezentovaných maškár bola evidentná, divákom tak účastníci ponúkli defilé pekných rozprávkových postavičiek, zvieracích kostýmov, ale aj iných motívov. Deti sa zapájali do súťaží, v ktorých získali odmeny aj zľavnený kupón na pripravované predstavenie Zahrajka zo Spievankova v budove Mestského kultúrneho strediska.

Plejádu obdivovaných karnevalových masiek vystriedala na ľade krasokorčuliarka z Mestského športového klubu mládeže. Veselé deti v maskách a ich rodičov prišiel do zimnej arény pozdraviť a odovzdať ceny primátor mesta Trebišov PhDr. Marek Čižmár, uzatvára hovorkyňa.

Autor: (ts-Mgr. Martina MIŠTANIČOVÁ, hovorkyňa mesta)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.11.2016
Vianoce na Orave v podobe ľudového jarmoku, výstavy i zvykoslovného programu
Podoby vianočných sviatkov ožijú na Orave tento rok v decembri v troch podobách.
viac
05.11.2017
Projekt Z náručia poznania upútal najmladších
„Veď toto je lepšie ako tablet“. Táto veta dolnokubínskeho škôlkara bola azda najlepšou pochvalou za všetko úsilie, ktoré sprevádzalo prípravu a realizáciu projektu Z náručia poznania.
viac
28.02.2019
Tradičný Carneval v centre mesta už tento piatok
Obľúbená fašiangová zábava láka každým rokom do žilinských ulíc stovky priaznivcov. Inak tomu nebude ani tento rok.
viac
26.06.2020
Oravské folklórne leto z domu
Ľudové jarmoky, tvorivé dielne, výstavy, súťaže, ochutnávky tradičných jedál, najmä však tanečné a hudobné programy. To všetko bude toto leto na Orave absentovať pre opatrenia za zamedzenie šírenia vírusu covid-19. Nie však celkom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %