Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
16.04.2024 01:10

Zubné benefity v poisťovniach sa od mája zrušia


Ilustračná snímka: Teraz.sk


Od mája sa zruší poskytovanie zubných benefitov v zdravotných poisťovniach. Ministerstvo zdravotníctva SR tvrdí, že benefit splnil svoj edukačný účel a je potrebné hľadať nové benefity.


„Edukačný potenciál zvyšovania preventívnych prehliadok prostredníctvom zubného benefitu sa vyčerpal, je potrebné ho prehodnotiť a nájsť nové verzie benefitov, ktoré budú zacielené na prevenciu," uviedla ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková

Poskytovanie benefitu v súčasnej podobe bude ukončené koncom apríla. „Do tohto dátumu platia individuálne kritériá jednotlivých zdravotných poisťovní pre preplatenie benefitu. Súvisiace žiadosti, ktoré spĺňajú všetky kritériá stanovené príslušnou zdravotnou poisťovňou, budú riadne vybavené," vysvetlilo ministerstvo. 

Zdroje, ktoré mali zdravotné poisťovne plánované využiť na úhradu zubného benefitu do konca roku 2024, budú presunuté na úhradu inej potrebnej ambulantnej zdravotnej starostlivosti.

Rezort ozrejmil, že revíziu benefitov navrhol po konzultácii s Ministerstvom financií SR. „Benefity sú financované z toho istého zdroja ako aj zdravotná starostlivosť, to znamená zo zdravotných odvodov a platieb za poistencov štátu. Je preto dôležité, aby uvedené zdroje prinášali maximálnu hodnotu za peniaze pre pacienta," poznamenal.

Výkonná riaditeľka Asociácie zdravotných poisťovní SR Dajana Petríková deklarovala, že každá zdravotná poisťovňa pracuje na príprave nových benefitov. „Je zrejmé, že zubný benefit naplnil svoj účel a jeho potenciál ďalej zvyšovať účasť na preventívnych prehliadkach sa už vyčerpal. Môžem vás však uistiť, že každá zdravotná poisťovňa pracuje na príprave svojich nových užitočných benefitov pre svojich poistencov," uviedla.

 

Autor: (Zdroj: TASR))


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.05.2016
Snem ZMOS je sviatkom spoločnej nádeje
V poradí 27. snem ZMOS nebude len bilanciou toho, čo sa podarilo a úvahou o tom, čo sme ešte mohli urobiť. Dvojdňové rokovanie musíme vnímať ako našu schopnosť jasne formulovať tézy, ktoré dokážeme presadiť a naplniť.
viac
13.12.2018
Film „Vianoce 1944 – každý december nový máj veští”
V decembri 2017 sa začalo Hradné múzeum vo Fiľakove zaoberať témou miestnych udalostí 2. svetovej vojny, čo vyústilo do výskumu protileteckých úkrytov pod fiľakovským hradným vrchom.
viac
29.04.2019
Dobrovoľní hasiči v Kláštore pod Znievom stavajú máj všetkým ženám
Členovia druhého najstaršieho hasičského zboru v Turci postavia posledný aprílový deň v Kláštore pod Znievom máj všetkým ženám z obce. Podľa veliteľa Dobrovoľného hasičského zboru obce aj Dobrovoľného hasičského zboru OZ Jána Pyšného je stavanie mája jednou z tradičných akcií miestnych hasičov.
viac
16.02.2021
Doplňujúce voľby do orgánov samospráv
Predseda Národnej rady Slovenskej republiky vyhlásil doplňujúce voľby do orgánov samosprávy obcí a určil deň ich konania na sobotu 15. mája 2021 v čase od 7.00 do 22.00 h.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %