Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
16.01.2021 12:55

Župa distribuuje ochranné prostriedky do zariadení sociálnych služieb


Ilustračná snímka (ttsk)


Trnavský samosprávny kraj v týchto dňoch distribuuje ochranné prostriedky do župných, obecných, mestských a neverejných zariadení sociálnych služieb. Státisíce kusov materiálu sú postupne prerozdeľované medzi 108 poskytovateľov sociálnych služieb v celom kraji.


„Zamestnanci zariadení sociálnych služieb pracujú s veľkou zodpovednosťou pod psychickým tlakom. Za ich obetavú a často aj fyzicky namáhavú prácu im patrí veľká vďaka. Vítame preto, že veľké množstvo rôzneho materiálu zo štátnych zásob prispeje k zvýšeniu ochrany zdravia zamestnancov i klientov. Bezodkladne ho spravodlivo prerozdeľujeme a doručujeme do župných, obecných, mestských a neverejných zariadení po celom kraji. Ide o zásoby na niekoľko mesiacov, ktoré nám boli doručené v niekoľkých kamiónoch, s čím súvisí aj extrémna logistická náročnosť celého procesu,“ uviedol trnavský župan Jozef Viskupič.

Prostredníctvom trnavskej župy je verejným a neverejným poskytovateľom sociálnych služieb aktuálne doručovaných spolu 500 tis. chirurgických jednorazových masiek, 35 tis. ochranných oblekov, 13 tis. respirátorov FFP 2, 450 ochranných okuliarov, 450 ochranných štítov a 300 litrov širokospektrálnej dezinfekcie.

Trnavský samosprávny kraj od začiatku pandémie ochorenia COVID-19 zabezpečuje distribúciu ochranných prostriedkov pre zariadenia sociálnych služieb na svojom území napriek tomu, že na to nie je materiálne, technicky, ani personálne vybavený.

Župan Viskupič dodal, že „zamestnanci nášho úradu nosia ťažké krabice, triedia a balia ochranné prostriedky nad rámec svojho pracovného času a povinností. Som na nich veľmi hrdý. Sú to naši hrdinovia, o ktorých málokto vie.“

Autor: (ts-ttsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.12.2018
Zamestnancom sociálnych zariadení v Trnavskom kraji zvýšili mzdy
Trnavský samosprávny kraj (TTSK) vyčlenil od druhého polroka tohto roku na zvýšenie platov zamestnancov zariadení sociálnych služieb sumu vyše milióna eur. Ďalší milión eur uvoľnil ku koncu roka aj na jednorazovú odmenu pre týchto pracovníkov.
viac
07.02.2019
V Trnave otvorili unikátne špecializované zariadenie pre autistov
Krízové centrum v Trnave sa zmenilo na zariadenie pre deti s autizmom. Transformáciu služieb si vyžiadala skutočnosť zvyšujúceho sa počtu detí, ktoré potrebujú takéto služby. Môžu ich využívať rodiny s deťmi z celého kraja.
viac
13.12.2019
Trnavská župa pomôže obetiam a dotknutým osobám výbuchu plynu v Prešove
Trnavský samosprávny kraj vyčlenil zo svojho rozpočtu 33 tis. €, ktoré poskytne obetiam a dotknutým osobám výbuchu plynu na Mukačevskej ul. v Prešove.
viac
09.01.2021
Bratislavská župa distribuuje ochranné pomôcky pre zariadenia sociálnych služieb
Stovky ochranných štítov, okuliarov, dezinfekcie, tisícky oblekov, respirátorov, či jednorazových masiek. To všetko sú osobné ochranné pracovné pomôcky určené najmä pre zariadenia sociálnych služieb.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %