Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
01.02.2020 04:00

Župa ocení podnikateľské nápady stredoškolákov


Ilustračná snímka


Už o pár dní končí prihlasovanie na okrúhly desiaty ročník Stredoškolského podnikateľského zámeru. Nápadití stredoškoláci môžu svoje projekty prihlasovať do 7. februára 2020.


Výzva je určená pre študentov stredných škôl na území Žilinského kraja. ,,Chceme mladých ľudí motivovať a  posmeliť ich na ceste za vlastným podnikaním. Často majú výborné nápady, ktoré s trochou odbornej pomoci a usmernenia môžu byť vstupenkou do sveta podnikania. My im chceme na tejto ceste pomôcť,“ povedala županka Erika Jurinová. Súťaž mladých stredoškolákov má dnes za sebou aj úspešné príbehy. Pred ôsmimi rokmi žiak SOŠ stavebnej v Liptovskom Mikuláši Adam Krakovský uspel so svojím zámerom „Nenechajte svoje peniaze odtiecť,“ ktorý spočíval v zachytávaní dažďovej vody a budovania domácich ekočističiek. Dnes stojí na čele spoločnosti, ktorá prináša svojim zákazníkom inovatívne riešenia v oblasti nakladania a hospodárenia s vodou.

Do súťaže sa môžu zapojiť jednotlivci, ale aj trojčlenné skupiny. V minulom ročníku sa zapojili študenti s takmer tromi desiatkami projektov. Podnikateľský zámer musí vychádzať z vlastného nápadu a myšlienka musí byť reálna a realizovateľná (v horizonte dvoch rokov). Smerovanie podnikateľského zámeru nie je tematicky obmedzené. Prihlasovanie projektov končí v piatok 7. februára.

Doručené projekty vyhodnotí päťčlenná hodnotiaca komisia. Vyberie tri najlepšie projekty, ktoré budú ocenené. Víťazné podnikateľské zámery si odnesú lákavú finančnú odmenu a plaketu. Výsledky ocenenia budú už tradične vyhlásené na podujatí Inovačný rozvoj regiónov 2020.

Viac informácií o podmienkach účasti a možnosti prihlásenia nájdete na webe Žilinskej župy.

Praktické informácie

Prihlasovanie sa realizuje prostredníctvom stránky www.zilinskazupa.sk, kde je k dispozícií na stiahnutie prihlasovací formulár. Ten treba zaslať elektronicky na e-mailovú adresu lenka.mravcovavanickova@zilinskazupa.sk, alebo osobným doručením alebo či poštou na adresu: Žilinský samosprávny kraj, Odbor regionálneho rozvoja, Komenského 48, 011 09 Žilina. Na obálke uviesť označenie „Podnikateľský zámer - NEOTVÁRAŤ“

Autor: (ts-ŽSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.07.2019
Žilinská župa hľadá osobnosti kraja
Žilinská župa opäť ocení osobnosti kraja. Nominovať ľudí na najvyššie župné ocenenie môže verejnosť, poslanci ŽSK, občianske združenia, umelecké i vedecké inštitúcie. Uzávierka nominácii je 31. augusta 2019.
viac
27.11.2019
Viac ako milión na podporu a rozvoj regiónov
Žilinská župa predstavila nový dotačný systém. Na rozvoj regiónov a podporu významných aktivít pôjde na nasledujúci rok 1,3 milióna eur. To je o 530-tisíc eur viac v porovnaní s predchádzajúcim rokom. V praxi to bude znamenať podporu väčšieho okruh tém a oblastí.
viac
03.07.2020
Poznáme držiteľov Inovačného ocenenia Žilinského kraja
Župa ocenila inovačné nápady v kraji v rámci 13. ročníka súťaže Inovačné ocenenie Žilinského kraja. Prestížne ocenenie sa udeľuje v 2 kategóriách – Malé a stredné podniky a Regionálny rozvoj. Cenu si odniesli aj traja najlepší študenti, ktorí uspeli v rámci súťaže Stredoškolský podnikateľský zámer.
viac
15.04.2023
Žilinská župa ocenila pedagogických pracovníkov stredných škôl
Vo štvrtok 13. apríla 2023 sa v priestoroch žilinského konzervatória uskutočnilo slávnostné oceňovanie učiteľov. Organizované je každoročne pri príležitosti Dňa učiteľov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %