Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
12.09.2020 08:25

Župa opäť ocenila pedagógov za ich celoživotnú prácu


Spoločná snímka ocenených pedagógov


Banskobystrický samosprávny tento rok ocenil prácu 52 pedagogických zamestnancov a zamestnankýň. Slávnostné stretnutia pri príležitosti ich odchodu do dôchodku sa konali v stredu 9. septembra v Banskej Bystrici a vo štvrtok 10. septembra v Lučenci.


Učitelia stredných škôl a gymnázií, majstri odborných predmetov či vychovávatelia v školských internátoch z celého kraja sa aj v sprievode riaditeľov a riaditeliek tento týždeň zúčastnili stretnutí, ktoré zorganizoval Banskobystrický samosprávny kraj s cieľom poďakovať im za dlhoročnú prácu a prínos v práci s mládežou.

Oceňovanie pedagogických zamestnancov pri príležitosti ich odchodu do dôchodku sa konalo po druhý raz, tento rok si ocenenie vyslúžilo spolu 52 ľudí.

„Dovoľte mi vyjadriť presvedčenie, že progres a blahobyt celého národa nikdy neboli tvorené iba z práce niekoľkých historických dejateľov. Práve naopak - tí, ktorí svojou každodennou odovzdanou prácou po troške ovplyvňujú svoje okolie, stoja za tým, že sa naša spoločnosť vyvíja a rastie,“ povedal vo svojom príhovore Ondrej Lunter, ktorý ocenenia odovzdával.

„Napriek tomu, že povolanie pedagóga je jedno z mentálne najnáročnejších a zároveň má bezprostredný dosah na hodnotové nastavenie ľudí, ktorí o pár rokov budú formovať túto spoločnosť, je v dnešnej dobe jedno z najviac nedocenených, čo sa s ľútosťou odráža aj na finančnom ohodnotení,“ doplnil vicežupan.

Na podujatí hostí privítala aj zástupkyňa odboru školstva BBSK Judita Droppová. Okrem slov vďaky za celoživotný prínos oceneným spoločne popriali, aby ich počas nasledujúcich rokov tešili stretnutia s ich študentami a pripomínali im, akú dôležitú úlohu v ich životoch mali.

Samotné oceňovanie bolo doplnené o krátke medailóny s charakteristikou a úspechmi celoživotnej práce pedagógov. Podujatie kultúrne obohatili študenti a študentky komorného súboru banskobystrického Konzervatória Jána Levoslava Bellu a pedagóg Konzervatória a Akadémie umení v Banskej Bystrici Michal Červienka.

Na záver podpredseda BBSK ocenených vyzval, aby ich oficiálny koniec profesijného života neodradil od snahy pričiniť sa o usmerňovanie budúcnosti našej spoločnosti. „Bol by som veľmi nerád, ak by ste nadobudli pocit, že vaše skúsenosti a názory nie sú viac potrebné, že o ne nie je záujem. Pretože to tak nie je. Vy ste tí, ktorí nás – skúsenosťou mladších – dokážu varovať pred chybami a skratkovitými riešeniami prinášajúcimi krátkodobé blaho, no dlhodobú strasť.“

Mnohé školy Banskobystrického samosprávneho kraja sa pravidelne objavujú v popredí rebríčku stredných škôl. Tohtoročné oceňovanie pedagogických zamestnancov nadviazalo na minuloročné podujatie a kraj má ambíciu v tomto oceňovaní pokračovať .

Autor: (ts-BBSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.09.2021
Za kultúrou bez auta a s polovičnou zľavou: Kraj sa zapája do ETM
Banskobystrický samosprávny kraj pripravil v sobotu 18. septembra, počas Európskeho týždňa mobility, 50 percentné zľavy zo vstupného do múzeí a galérií. Zľavy poskytnú počas tohto dňa nielen krajské kultúrne inštitúcie, ale pripojili sa aj ďalšie.
viac
02.07.2022
Župa vyzvala vládu, aby pomohla strategickým podnikom cez envirofond
Zastupiteľstvo Banskobystrického samosprávneho kraja dnes schválilo výzvu adresovanú vláde, na prehodnotenie rozdeľovania peňazí z envirofondu pre strategické podniky, ktorých prevádzka je energeticky náročná a teda ju významne ovplyvňujú ceny elektriny. Na území kraja sa nachádzajú hneď tri.
viac
09.10.2023
BBSK: Návrhy na ocenenie výnimočných dobrovoľníkov
Do 2. novembra je možné zaslať neziskovej organizácii Centrum dobrovoľníctva v Banskej Bystrici návrhy na ocenenie výnimočných dobrovoľníkov, organizácií alebo inšpiratívnych projektov zameraných na nezištnú pomoc v Banskobystrickom samosprávnom kraji (BBSK).
viac
21.11.2023
Krajské centrá práce s mládežou SPACE získali prestížne ocenenie
Pozornosti odbornej poroty neunikol projekt centier práce s mládežou SPACE, ktorý Banskobystrický samosprávny kraj prostredníctvom svojej Rozvojovej agentúry spustil pred vyše rokom. Odmenili ho ocenením Národná cena kariérového poradenstva.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %