Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
05.09.2020 05:10

Župa požiada o zazmluvnenie zdravotníckych zariadení v Hlohovci a Senici


Predseda TTSK Jozef Viskupič. Snímka zdroj: OĽaNO


Predseda TTSK Jozef Viskupič sa obrátil na generálneho riaditeľa Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP) so žiadosťou o prehodnotenie zamietnutých žiadostí o zazmluvnenie dvoch zdravotníckych zariadení v kraji – Mestskú polikliniku v Hlohovci a stacionár v odbore všeobecné lekárstvo v Senici.


Predseda Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič sa obrátil na generálneho riaditeľa Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP) so žiadosťou o prehodnotenie zamietnutých žiadostí o zazmluvnenie dvoch zdravotníckych zariadení v kraji – Mestskú polikliniku v Hlohovci a stacionár v odbore všeobecné lekárstvo v Senici.

Uzatvorenie zmlúv so spomínanými zariadeniami je z hľadiska poskytovania zdravotnej starostlivosti veľmi dôležité a župa urobí všetko preto, aby zamietnuté žiadosti boli prehodnotené s kladným výsledkom pre pacientov v kraji.

„Zdravotníctvo musí byť v aktuálnej situácii prioritou. Pri tvorbe zdravotníckej politiky je župa aktívna a v rámci svojich možností do nej aj zapája. Robíme maximum preto, aby niektoré výkony zdravotníckych zariadení v Hlohovci a Senici neostali bez zmluvy s VšZP. Osobným listom som sa obrátil na generálneho riaditeľa, aby tieto rozhodnutia boli prehodnotené,“ povedal trnavský župan Jozef Viskupič.

Mestská poliklinika Hlohovec, s. r. o., pripravuje otvoriť dve nové poschodia, na ktorých bude prevádzkovať paliatívnu starostlivosť, starostlivosť o dlhodobo chorých a domov ošetrovateľskej starostlivosti. Ide o lôžkovú starostlivosť v odboroch, ktorých kapacita je podľa Ministerstva zdravotníctva SR kriticky poddimenzovaná. Navyše poliklinika plánuje prevádzkovať ambulantnú starostlivosť v odbore fyziatria, balneológia a liečebná rehabilitácia, ako aj agentúru domácej ošetrovateľskej starostlivosti. Pacientom bude ponúkať nadväzujúcu post-hospitalizačnú starostlivosť personálom, ktorý v priebehu hospitalizácie s pacientami rehabilitoval.

Senický stacionár denne ošetrí 35 pacientov, u ktorých nie je nevyhnutná hospitalizácia a ich zdravotné problémy je možné riešiť napríklad infúznou liečbou. Títo pacienti však často nemajú finančné kapacity, aby si hradili infúznu terapiu z vlastných zdrojov.

V stacionári poskytuje zdravotnú starostlivosť lekárka, ktorá má dlhoročné skúsenosti aj v odbore anestéziológie a intenzívnej medicíny. Stacionár tiež úzko spolupracuje s inými odbornými ambulanciami. Okresné mesto Senica nemá nemocnicu a pacienti s vážnejšími diagnózami musia často dochádzať do Skalice alebo Myjavy.

 

 

Autor: Jozef Viskupič, trnavský župan


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.11.2018
Jozef Viskupič diskutoval so študentmi SŠ o hrozbách totalitných režimov
Trnavská župa, v spolupráci s občianskym združením Living Memory, odštartovala projekt s názvom „V totalitnej spoločnosti svoje šance nezlepšíš“. Cieľom je naučiť žiakov stredných škôl rozoznávať fakty od manipulácií, poznávať praktiky totalitných režimov a hodnotu slobody.
viac
05.10.2019
Trnavská župa bude spolupracovať s vysokými školami
Predseda Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič podpísal memorandum o spolupráci s 2 univerzitami a 1 fakultou, ktoré pôsobia v trnavskej župe – Trnavskou univerzitou, Univerzitou sv. Cyrila a Metoda a Materiálovotechnologickou fakultou Slovenskej technickej univerzity so sídlom v Trnave.
viac
05.12.2020
J. Viskupič: Sme o krok bližšie k rekonštrukcii mosta v Hlohovci
Trnavský samosprávny kraj 4. decembra 2020 spustil transparentné verejné obstarávanie na výber zhotoviteľa, ktorý zrekonštruuje cestný most cez rieku Váh v Hlohovci. Práce by mali začať na jar budúceho roka, pričom potrvajú jeden a pol roka.
viac
23.01.2021
Do dotačných výziev TTSK sa môžu organizácie a samosprávy zapojiť do 5. februára
Do 5. februára sú otvorené dve dotačné výzvy Trnavského samosprávneho kraja (TTSK), v rámci ktorých je vyčlenených 600.000 eur. Organizácie a samosprávy sa môžu uchádzať o podporu aktivít v oblasti kultúry, športu, sociálnej starostlivosti a zdravotníctva z rozpočtu TTSK.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %