Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
31.10.2023 07:55

Župan Ondrej Lunter ocení výnimočné osobnosti


Banskobystrický samosprávny kraj


Predseda Banskobystrického samosprávneho kraja ocení výnimočných ľudí, ktorí v našom kraji preukázali vynaliezavosť, energiu a oddanosť svojej profesii a komunite. Nominácie na výročnú CENU PREDSEDU BBSK sú otvorené do 30. novembra.


Ťažké časy posledných rokov boli nielen skúškou trpezlivosti, ale ukázali aj to, ako sa mnohí ľudia v našom kraji dokážu popasovať so zložitou situáciou. Viacerí z nich preukázali vynaliezavosť, energiu a oddanosť svojej profesii a svojej komunite.

„Vďaka vynikajúcim ľuďom sme aj v zložitých podmienkach rozvíjali a modernizovali náš kraj v oblasti sociálnych a zdravotných služieb, stredného školstva, kultúry, turistického ruchu a v ďalších oblastiach verejných služieb pre občanov v kompetencii samosprávneho kraja. Mnoho ľudí v tomto roku podávalo a podáva vynikajúce profesionálne výkony aj pri šírení dobrého mena kraja, prispeli k ekonomickému rozvoju, prejavili vysokú mieru spoločenskej zodpovednosti alebo výnimočným spôsobom podali pomocnú roku človeku, keď to najviac potreboval,“ hovorí Ondrej Lunter, predseda Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK).

Takýmto ľuďom spomedzi nás, za ich spoločensky prospešné výkony, sa župan rozhodol každoročne udeľovať výročnú CENU PREDSEDU BBSK.

K zasielaniu návrhov a odporúčaní sa župa obracia na všetkých spoluobčanov a spoluobčianky, ale aj na rodákov a rodáčky nášho kraja. Pomôžte nám nájsť príbehy, hodné ocenenia a našej spoločnej pozornosti, pomôžte nám nájsť kandidátov a kandidátky na 10 výročných CIEN PREDSEDU BBSK.

Uzávierka pre tohtoročné návrhy je 30. november 2023, svoje nominácie môže verejnosť posielať prostredníctvom formulára tu: FORMULÁR – Nominácie – Cena predsedu BBSK

Samotné odovzdávanie ocenení prebehne v januári, počas prvého slávnostného zasadania krajského zastupiteľstva.

Autor: (ts-BBSK, Lenka Štepáneková)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.12.2018
Trnava: Radnica očakáva návrhy Trnavčanov na ocenenie osobností
Posledné pracovné dni roka môžu Trnavčania ešte využiť na podanie svojich návrhov, koho by malo mesto oceniť za rok 2018 udelením čestného občianstva, cenou mesta, uznaním za zásluhy či odhalením pamätnej dosky a pamätníka.
viac
31.12.2019
Ján Lunter zhodnotil dva roky v úrade: Nie sme kraj, ktorý len kúri a svieti
Odpočet dvojročného pôsobenia súčasného vedenia župy v úrade bol témou tlačovej konferencie, na ktorej predseda Banskobystrického kraja Ján Lunter predstavil konkrétne výsledky i plány do ďalšieho obdobia.
viac
05.08.2020
Navrhnite osobnosti na Ocenenia bratislavskej župy
Bratislavský samosprávny kraj otvára možnosť navrhnúť výnimočné osobnosti na získanie Ocenenia Bratislavského samosprávneho kraja (BSK). Nominácie môžu podať obyvatelia kraja, občianske združenia či iné organizácie so sídlom v Bratislavskom kraji. Uzávierka návrhov na kandidátov je 30. septembra.
viac
19.08.2021
Nominujte osobnosti Prešovského kraja
V rámci udeľovania Ceny Prešovského samosprávneho kraja kraj plánuje oceniť významné osobnosti či kolektívy regiónu súčasne za roky 2020 a 2021. Kým laureáti za vlaňajší rok sú už známi, nominácie pre aktuálny ročník sú otvorené, a to aj pre verejnosť. Uzávierka ich návrhov je 30. septembra.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %