Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
20.02.2019 03:34

Župan sa stretol s primátormi a starostami zo senického okresu


Ilustračná snímka TTSK


Župan Jozef Viskupič pokračuje v pravidelných stretnutiach so zástupcami miest a obcí kraja. Stretnutie so starostami okresu Senica sa konalo už po druhý krát, prvé stretnutie sa uskutočnilo už v januári 2018.


Župan primátorov a starostov informoval o plánovaných aktivitách župy v okrese a zároveň diskutoval problémy, ktoré riešia jednotlivé samosprávy.

“Do rozvoja Senického okresu investuje župa 1,3 milióna Eur z vlastného rozpočtu. Najvýraznejšiu investíciu si vyžiada plánovaná rekonštrukcia dvoch ciest. Vyčlenili sme v rozpočte 700-tisíc Eur na opravu ciest zo Senice do Kunova a z Jablonice do Cerovej. V rámci investícií do oblasti kultúry budeme pokračovať v rekonštrukcii Záhorskej galérie, 200-tisíc Eur pôjdu aj do školstva, konkrétne na SOŠ v Senici a Gymnázium L. Novomestského, a naše sociálne zariadenia budeme modernizovať za takmer 400-tis. Eur,“ povedal na stretnutí župan Jozef Viskupič.

Z konkrétnych investícií, ktoré bude župa tento rok realizovať sú napríklad výmena okien na SOŠ v Senici za 119-tis., vytvorenie bezbariérového vstupu v DSS Moravský Sv. Ján, vybudovanie výťahu v DSS Rohov, či projektová dokumentácia na nový pavilón v DSS Bojková.

To však nebudú jediné investície na Záhorí. Do regiónu pôjdu aj ďalšie investícií podporené z eurofondov. Ide napríklad o rekonštrukciu cesty Podbranč – Myjava, ktorú má župa pripravenú a čaká na pridelenie finančných prostriedkov z európskych fondov, 2. etapu rekonštrukcie materskej školy v Kútoch, či investíciu do zvýšenia počtu žiakov Súkromnej SOŠ podnikania v Senici.

Mestá, obce, komunitné skupiny alebo občianske združenia sa môžu v tomto roku uchádzať aj o granty v celkovej hodnote 750-tisíc eur a po prvýkrát je možné prihlásiť svoje projekty aj cez participatívny rozpočet. V Senici bol predstavený už v januári a ďalšie stretnutie je naplánované na 11. apríla.  Dovedna je pre okres určených 27 tisíc eur.

 

 

Autor: (ts-TTSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.02.2019
Vývoz odpadu sa prerokoval so starostami obcí v okrese Svidník
V stredu, 27. 2. 2019 sa konalo stretnutie starostov obcí v okrese Svidník, ktorých vývoz komunálneho odpadu zabezpečujú Technické služby mesta Svidník. Stretnutie iniciovala primátorka Svidníka Marcela Ivančová.
viac
27.06.2019
Samosprávne kraje majú s mestami a obcami veľa spoločných tém
Trnavský župan a predseda Združenia samosprávnych krajov SK 8 Jozef Viskupič sa v utorok, 25. júna 2019, stretol s novým predsedom Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Branislavom Trégerom.
viac
22.08.2020
Trnavská župa zintenzívňuje cezhraničnú spoluprácu s Juhomoravským krajom
Delegácia vedená trnavským županom Jozefom Viskupičom navštívila v dňoch 20. a 21. augusta 2020 Juhomoravský kraj.
viac
31.10.2020
Poďakovanie, podpora a prosba pred víkendom
Trnavský samosprávny kraj poskytuje súčinnosť pri celoplošnom testovaní obyvateľstva na ochorenie COVID-19, ktoré je organizované predovšetkým Ministerstvom obrany SR, Ministerstvom zdravotníctva SR, okresnými úradmi a obcami a mestami.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %