Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
09.08.2019 12:25

Župný úrad sa pre študentov premení na pracovisko praktického vyučovania


Ilustračná snímka (tsk)


Dlhoročné líderstvo Trenčianskej župy v systéme duálneho vzdelávania prináša ďalšie ovocie. V priestoroch Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja v Trenčíne bude po novom poskytované praktické vyučovanie.


Osvedčenie umožňujúce poskytovať praktické vyučovanie v systéme duálneho vzdelávania priamo na župnom úrade vydala Republiková únia zamestnávateľov. Zmluvu o duálnom vzdelávaní podpíše Úrad TSK s Obchodnou akadémiou Milana Hodžu v Trenčíne. Na základe nej môžu praktické vyučovanie absolvovať dvaja študenti odboru štúdia obchodná akadémia. Osvedčenie o tejto spôsobilosti je platné na dobu siedmich rokov.„Skutočnosť, že budeme v našich úradných priestoroch poskytovať praktické vyučovanie dvom žiakom študijného odboru obchodná akadémia nás naozaj teší. Osvedčenie o spôsobilosti berieme ako záväzok do ďalšej práce a veríme, že aj vďaka tomuto kroku prispejeme k zlepšeniu perspektívy mladých ľudí na Slovensku,“ vyjadrila svoje presvedčenie Daniela Hilčíková z Odboru školstva a kultúry Úradu TSK. Na budove župného úradu tak pribudne nové označenie „Pracovisko praktického vyučovania“.

Rozhodnutie zapojiť župný úrad do systému duálneho vzdelávania nesie so sebou viaceré výhody. Poskytnutím odbornej pripravenosti svojim potenciálnym budúcim zamestnancom vie úrad ušetriť náklady na ich nábor či rekvalifikáciu, ale hlavne pripraviť si zamestnancov podľa svojich potrieb a požiadaviek. „Osvedčenie župnému úradu v Trenčíne ako zamestnávateľovi umožňuje zosúladiť výučbu v škole so svojimi potrebami. Medzi žiakmi a župným úradom vznikne partnerský vzťah, ktorý bude definovaný učebnou zmluvou. Na druhej strane župa na seba preberá v tomto pozitívnom príklade zodpovednosť za úroveň a kvalitu praktického vyučovania,“ uviedol Igor Patráš, predseda Výboru pre vzdelávanie Republikovej únie zamestnávateľov.

Autor: (ts-tsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
31.08.2017
Do župných škôl nastúpi 23-tisíc stredoškolákov
V pondelok 4. septembra zasadne do lavíc stredných škôl v pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja 23 069 žiakov. V porovnaní s minulým školským rokom ide o pokles 1 335 študentov.
viac
08.11.2018
Župné stredné školy v systéme duálneho vzdelávania hodnotili prvú trojročnicu
Najviac žiakov má v systéme duálneho vzdelávania v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) zapojených Stredná odborná škola strojnícka v Považskej Bystrici. S počtom 217 dualistov je škola druhou najlepšou v rámci celého Slovenska.
viac
04.12.2018
Ocenenie za najvyšší počet študentov zapojených v systéme duálneho vzdelávania
Prvé miesto v počte dualistov za doterajšie tri roky jeho fungovania získala s počtom študentov 878 Trenčianska župa.
viac
23.02.2019
Do participatívneho-komunitného rozpočtu dvakrát viac prostriedkov ako vlani
Participatívny-komunitný rozpočet TSK vstúpil do svojho tretieho ročníka. Trenčiansky samosprávny kraj ako prvý spomedzi vyšších územných celkov vyčlenil finančný objem, o ktorom už tretíkrát rozhodnú obyvatelia jednotlivých okresov prostredníctvom transparentného hlasovania.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %