Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
29.05.2023 08:25

Zvolen pripravuje projekty v rámci Plánu obnovy a odolnosti


Zvolenský zámok. Snímka zdroj: (tasr).


Mesto Zvolen pripravuje viaceré projekty pre zapojenie sa do výziev v rámci Plánu obnovy a odolnosti. Vyplýva to informačného materiálu, ktorý predkladá mestským poslancom na májové rokovanie zastupiteľstva.


Ako ďalej približuje, patria medzi ne napríklad výstavba novej jednopodlažnej škôlky so štyrmi pavilónmi s kapacitou 120 detí. Týka sa to Materskej školy na Ulici 1. mája a predpokladané náklady sú 1 760 000 eur. Ďalším je rekonštrukcia a zmena dispozície budovy Centra voľného času Domino pre potreby vzniku novej škôlky s kapacitou 75 detí v troch triedach.

Dva projekty riešia zníženie spotreby energie v rámci prevádzky základných škôl. Sú to vzdelávacie zariadenia na uliciach Petra Jilemnického a Hrnčiarska. Popis projektov uvádza, že by v rámci nich zateplili obvodové steny a strechy objektov. Rekonštrukcia existujúcej budovy a jej prístavba, obnova strechy, výmena okien i vnútorné vybavenie je cieľom prestavby kultúrneho domu vo zvolenskej časti Lukové. Predpokladané náklady sú 600 000 eur. V rámci rozvoja infraštruktúry a dopravy chce mesto cyklistický chodník na trase Námestie SNP, Horné Lanice a sídlisko Západ-Tepličky. Predpokladaná suma na projekt je 1 212 000 eur.

Plán obnovy a odolnosti SR stanovuje ucelený balík reforiem a investícií, ktoré sa majú uskutočniť do roku 2026. Zameraný je na päť kľúčových verejných politík. Sú to zelená ekonomika, vzdelávanie, veda, výskum a inovácie, zdravie, efektívna verejná správa a digitalizácia. Mesto Zvolen v materiáli pre poslancov uvádza, že z prostriedkov mechanizmu na podporu obnovy a odolnosti je možné financovať 100 percent oprávnených výdavkov.

Zasadnutie mestského zastupiteľstva vo Zvolene sa začína v pondelok (29. 5.) o 9.00 h vo veľkej zasadacej miestnosti na prízemí mestského úradu.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.02.2017
O vypracovanie projektu obnovy hradieb nemal nikto záujem
Ani jeden záujemca nereagoval na výzvu trnavskej radnice predložiť cenovú ponuku na vypracovanie projektovej dokumentácie obnovy stredovekých hradieb na Hlbokej ulici. Mesto zverejnilo výzvu s uzávierkou 3. februára, odozva však bola nulová.
viac
29.06.2020
Petržalčania môžu opäť požiadať o príspevok na dieťa v súkromnej MŠ
Petržalčania, ktorí v budúcom školskom roku 2020/2021 umiestnia svoje dieťa do súkromnej materskej školy (MŠ), môžu opäť požiadať o nenávratný finančný príspevok.
viac
16.07.2021
Fiľakovo plánuje komplexne obnoviť vnútroblok v centre mesta
Obnova okolia mestských sídlisk, ktoré boli vybudované za bývalého režimu a už nespĺňajú požiadavky dnešného života, je aktuálnou témou v mnohých samosprávach.
viac
04.07.2023
Zvolen vyhlási súťaž na obnovu a prístavbu plavárne
Mesto Zvolen vyhlási verejné obstarávanie na rekonštrukciu a prístavbu svojej plavárne. Informoval o tom hovorca mesta Martin Svatuška s tým, že o tom rozhodli mestskí poslanci na júnovom rokovaní zastupiteľstva.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %