Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
20.02.2020 04:00

Zvolen získal na cyklochodník vedúci na sídlisko Zlatý potok 308 000 eur


Ilustračná snímka: (tasr).


Mesto Zvolen získalo dotáciu 308 000 eur z Ministerstva dopravy a výstavby (MDV) SR na vybudovanie cyklochodníka zo sídliska Zlatý Potok do centra mesta.


„Úlohou tohto projektu je zabezpečiť cyklistom vlastný komunikačný priestor, do ktorého nebudú zasahovať iné druhy dopravy. Slúžiť má na prepojenie sídliska Zlatý potok s centrom mesta,” uviedla hovorkyňa Mestského úradu vo Zvolene Ľubomíra Honíšková.       

Riešením projektu je vybudovanie nového cyklistického chodníka, respektíve revitalizovanie existujúcich chodníkov a plôch tak, aby bol umožnený čo možno najcelistvejší dopravný ťah v rámci dotknutých zón mesta. Celková dĺžka nového cyklochodníka je 1115 metrov.      

„Aktuálne sme ešte v štádiu, keď nie je podpísaná zmluva, takže je veľmi ťažké povedať, kedy bude projekt dokončený. Záležať taktiež bude na trvaní procesu verejného obstarávania. Podľa zadania je však plánované dokončenie projektu na koniec roku 2020,” pripomenula hovorkyňa mesta.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.04.2020
Zvolen získal na nákup štyroch autobusov MHD 1,16 milióna eur z eurofondov
Mesto Zvolen získalo nenávratný finančný príspevok (NFP) z eurofondov vo výške viac ako 1,16 milióna eur na nákup štyroch nových autobusov. Majú byť použité na modernizáciu vozového parku mestskej hromadnej dopravy (MHD).
viac
06.05.2021
Európska komisia schválila Veľkú schému pomoci pre gastro a cestovný ruch
Európska komisia odobrila návrh slovenského rezortu dopravy na pomoc veľkým podnikom v cestovnom ruchu a schválila Schému štátnej pomoci, tzv. Veľkú schému.
viac
11.07.2023
Mesto začína s obnovou parku na sídlisku Zlatý potok
Mesto Zvolen začína s obnovou parku Jozefa Dekréta Matejovie na sídlisku Zlatý potok. Práce sa začali odstraňovaním asfaltu zo starých chodníkov, ktorý bol na mnohých miestach popraskaný. Informoval o tom hovorca mesta Zvolen Martin Svatuška.
viac
30.08.2023
Parky opäť napadol lykožrút, mesto tak vyrúbe ďalšie stromy
Stromy vo zvolenských parkoch aj naďalej ničí lykožrút, ďalší výrub stromov je preto podľa mesta nevyhnutný. Informoval o tom hovorca mesta Zvolen Martin Svatuška. V parkoch na Zlatom potoku a pri železničnej stanici ich však samospráva spílila v marci tohto roka.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %