Sobota 27.07.2024
Dnes má meniny 
Božena
°C
09.09.2023 08:05

Zvýšený výskyt diviačej zveri evidujú aj v Karlovej Vsi


Ilustračná snímka (TASR)


Zvýšený výskyt diviačej zveri evidujú aj v bratislavskej Karlovej Vsi. Najčastejšie ich hlásia z lokalít ako Líčšie údolie, Nad lúčkami, Karloveská či Fadruzsova ulica. Informuje o tom na sociálnej sieti mestská časť.


Samospráva cituje riaditeľa Regionálnej veterinárnej a potravinovej správy Bratislava - mesto Miloša Mašleja, podľa ktorého s končiacim sa letom dostávajú omnoho viac podnetov na pohyb diviakov v intraviláne hlavného mesta, a taktiež na území Karlovej Vsi.         

Na ich výskyt v uplynulých dňoch upozornila aj bratislavská mestská časť Vajnory. Išlo najmä o okolie Jurskej cesty (ulica Na doline) a priľahlé kukuričné a slnečnicové polia. V lokalite zaznamenali približne 40 diviakov vrátane samíc s mláďatami.         

Bratislava dlhodobo rieši problém s diviakmi. Ak ľudia zbadajú diviaky v obývanom území, mali by kontaktovať mestskú políciu na čísle 159. K diviakom sa netreba zbytočne približovať, ľudia by ich nemali kŕmiť, fotografovať, natáčať z tesnej blízkosti alebo provokovať hádzaním kameňov či iných predmetov. Obozretnosť sa týka aj psičkárov, svojich psov by mali mať na vôdzke.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.02.2020
V tomto týždni by mali spustiť premávku električiek do Dúbravky
V Bratislave by mali v tomto týždni začať jazdiť električky po zrekonštruovanej časti Karlovesko-dúbravskej radiály až do mestskej časti Dúbravka. Predpokladá to hlavné mesto i Dopravný podnik Bratislava (DPB) presný termín spustenia premávky však zatiaľ neuviedli.
viac
17.03.2020
Pri križovatke Molecova-Karloveská bude aleja z japonských čerešní
Na ploche v blízkosti križovatky Karloveská – Molecova v bratislavskej Karlovej Vsi budú rásť sakury.
viac
23.07.2021
V septembri bude v Karlovej Vsi nové hokejbalové ihrisko
Realizácia nového hokejbalového ihriska v areáli Základnej školy A. Dubčeka na bratislavských Dlhých dieloch sa začne v najbližších dňoch.
viac
20.09.2021
Na miestnom úrade v Karlovej Vsi kompostujú kalifornské dážďovky
Pracovníci úradu ich kŕmia šupkami z rôzneho ovocia, zeleniny či škrupinkami z vajíčok, kompost, ktorý dážďovky vyprodukujú z kuchynského a záhradného odpadu, slúži na hnojenie kvetináčov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.26 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.62 %