Nedeľa 19.05.2024
Dnes má meniny 
Gertrúda
°C
10.02.2020 10:05

Do konca februára pridelia 30 nových nájomných bytov


Ilustrační snímka, zdroj: Turiec Online


Po ukončení prestavby ubytovne na bytový dom na Ulici Šoltésovej v Martine pribudne do konca februára 30 nových nájomných bytov. Záujemcovia o pridelenie bytu môžu žiadosti podávať mestskej organizácii Matra, n. o.


 TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Martin Zuzana Kalmanová. Doplnila, že počas februára 2020 budú nové byty skolaudované a pripravené na bývanie. "Bytová politika mesta Martin je jednou z kľúčových oblastí, ak chceme bojovať proti vysídľovaniu mesta. Aby sme Martinčanov v meste udržali, musíme im predovšetkým vytvoriť priaznivé podmienky na život vrátane slušného a dostupného bývania. Byty na Ulici Šoltésovej sú prvou lastovičkou našej snahy, ku ktorej už skoro pribudnú nové projekty," povedal primátor mesta Martin Ján Danko.       

O 30 bytov môžu podľa Kalmanovej žiadať noví záujemcovia, ale aj tí, ktorí už majú podanú žiadosť o nájomný byt. "Žiadatelia o pridelenie bytu musia spĺňať podmienky organizácie Matra vrátane zloženia finančnej zábezpeky na jej účet. Neúspešným záujemcom zábezpeku vrátia do piatich pracovných dní. V prípade úspešného žiadateľa organizácia uzavrie nájomnú zmluvu a zábezpeku mu vrátia po uplynutí šiestich mesiacov v prípade splnených povinností nájomcu. Do konca mesiaca pridelí bytová komisia 13 jednoizbových a 13 dvojizbových bytov a o nájomcoch štyroch bytov rozhodne losovanie," dodala hovorkyňa mesta Martin.      

 "Kombinácia prideľovania bytov komisiou a losovaním je podľa našich skúseností najlepším riešením, ktoré sa nám v minulosti osvedčilo. Vyzývam všetkých, ktorí majú o pridelenie bytu záujem, aby svoje žiadosti podali čo najskôr," zdôraznil riaditeľ organizácie Matra Ján Gallo.    

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.02.2020
V Modrom Kameni pribudlo ďalších deväť nájomných bytov
Ďalších deväť nájomných bytov pribudlo koncom uplynulého roku v Modrom Kameni, v časti Majer. Mesto tak už disponuje celkom 59 nájomnými bytmi. Všetky boli postavené za uplynulých osem rokov.
viac
14.08.2020
Obec Lehnice odovzdá 19 nových nájomných bytov
Obec Lehnice odovzdá už čoskoro 19 nových nájomných bytov ich obyvateľom. V priebehu dvoch desaťročí zaobstarala dovedna už deväť bytových domov pre nájomné bývanie, v nich bolo doteraz 140 bytových jednotiek.
viac
19.11.2022
V Detve skolaudovali štvrtú nájomnú bytovku v časti Dolinky, má 42 bytov
 V Detve ukončili výstavbu ďalšej, v poradí už štvrtej bytovky v časti Dolinky. Kolaudačné rozhodnutie pre objekt so 42 nájomnými bytmi nadobudlo právoplatnosť 12. novembra.
viac
28.02.2024
Šahy: Mesto odovzdalo 19 nových nájomných bytov, pripravuje výstavbu 38 ďalších
V Šahách na sídlisku Tabáň vznikli nové mestské nájomné byty. V prvej fáze bol dokončený bytový dom s 19 bytmi. Noví nájomníci si ich môžu začať preberať už počas tohto mesiaca, informoval primátor Pál Zachar.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %