Pondelok 06.05.2024
Dnes má meniny 
Hermína
°C
26.04.2024 07:50

Fiľakovo na tento rok opäť plánuje miliónové investičné akcie


Mestský úrad Fiľakovo, snímka zdroj: TASR


Mestskí poslanci aj v tomto roku schvaľovali zoznam investičných akcií mesta. Dokument, ktorý sa počas roka zvykne viackrát aktualizovať, obsahuje plány samosprávy na najbližší rok, výhľadovo aj na rok 2025.


Aj v roku 2024 patrí medzi najnákladnejšie investície samosprávy už tradične asfaltovanie. Do obnovy Železničnej a Malocintorínskej ulice investuje 87-tisíc eur, pričom počíta aj s externou dotáciou vo výške ďalších 80-tisíc eur. Mesto ráta v tomto roku aj s možnosťou realizácie ďalších veľkých rekonštrukčných projektov v hodnote vyše 5 miliónov eur. V zozname vyčlenilo prostriedky na ich spolufinancovanie pre prípad, že sa mu v tomto roku podarí získať potrebné dotácie. Samospráva sa chce uchádzať o príspevok na zateplenie budovy MsKS, kde počíta so spolufinancovaním vo výške 64-tisíc eur. Ďalších 42-tisíc eur by v prípade úspešnosti investovala do revitalizácie jazierka v parku, 36-tisíc do komplexnej obnovy horného hradu a vyše 23-tisíc do rozsiahlej rekonštrukcie budovy mestského úradu. Mesto by tiež chcelo cez projekt nainštalovať fotovoltaiku na budovy troch základných škôl, umeleckej školy i kolkárne FTC v hodnote 100-tisíc eur, kde počíta so spolufinancovaním vo výške 8000 eur. Najväčšou investičnou položkou mestskej kasy, na ktorej spolufinancovanie mesto v tomto roku vyčlenilo prostriedky, je projekt rekonštrukcie bežeckej dráhy a tribúny štadióna FTC. V prípade jeho úspešnosti bude mesto projekt spolufinancovať 150-tisícmi eur.

Zrekonštruovať mimo projektov plánuje aj zastaralé vykurovanie v budove VPS za 50-tisíc eur, na menšie stavebné úpravy na chodníkoch či prechodoch pre chodcov vyhradilo 15-tisíc eur, na vybudovanie chodníka na Námestí padlých hrdinov 10-tisíc eur a na uzavretie prechodu pri tzv. „sedemdesiatdvojkách“, kde bol pretrvávajúci problém udržovaním čistoty v prechode, ďalších 12-tisíc eur. Do koncertnej sály pri kostole zainvestuje ďalších vyše 8-tisíc eur na náter strechy a zakúpenie nového plynového kotla. Na revitalizáciu interiéru domu smútku si mesto vyčlenilo 5000 eur a ďalšie tisíce na bežné každoročné výdavky, akými sú odkonárenie a výrub stromov či montáž dopravných značení.

Na projektové dokumentácie a územný plán si mesto na rok 2024 vyčlenilo vyše 128-tisíc eur.

Autor: (ts-MsÚ Fiľakovo)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.09.2020
Na kompenzáciu daňových výpadkov si Púchov od štátu požičia 412 948 eur
Mesto Púchov dostane od štátu bezúročnú finančnú výpomoc na kompenzáciu výpadku dane z príjmov fyzických osôb vo výške viac ako 400 000 eur. Prijatie pôžičky schválilo v stredu (23. 9.) púchovské mestské zastupiteľstvo.
viac
12.08.2021
Stará Ľubovňa realizuje alebo ukončila viac ako 20 investičných akcií
Viac ako 20 investičných akcií v rôznych oblastiach realizuje alebo ukončilo mesto Stará Ľubovňa v tomto roku.
viac
04.11.2022
Zmena územného plánu má prispieť k vzniku nových pracovných miest
Zmena územného plánu mesta Fiľakovo, ktorú na septembrovom zasadnutí mestského zastupiteľstva schválili poslanci mesta, má prispieť k vzniku nových pracovných miest.
viac
22.02.2024
Týždeň slovenských knižníc 2024
Slovenská národná knižnica aj tento rok pripravila v rámci Týždňa slovenských knižníc (04.- 09. 03. 2024) množstvo podujatí pre všetky vekové kategórie - v sídelnej budove, v Literárnom múzeu SNK a ten, kto by mal chuť, môže sa previesť aj do Aponiovskej knižnice v Oponiciach na výstavu Zrod knihy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.10 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.74 %