Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
23.09.2018 09:50

D.Saková:Obce majú dostať peniaze na obnovu požiarnych zbrojníc do konca októbra


Ministerka vnútra Denisa Saková. Zdroj: TASR


O dotácie na rekonštrukciu či výstavbu požiarnych zbrojníc požiadalo 794 žiadateľov. Prezídium Hasičského a záchranného zboru žiadosti preverovalo a všetky obce, ktoré splnili formálne náležitosti výzvy, by mali mať peniaze na svojich účtoch do konca októbra.


Informovala o tom ministerka vnútra Denisa Saková. V rámci parlamentnej Hodiny otázok sa jej na to pýtal poslanec Ján Senko.       

"Do termínu 6. apríla predložili svoje žiadosti o poskytnutie dotácie, prezídium tieto všetky žiadosti preverovalo. Po všetkých procesných krokoch sme vyhodnotili jednotlivé žiadosti, komisia zasadla, posúdila všetky žiadosti a môžem povedať, že všetky žiadosti, ktoré formálne spĺňali všetky náležitosti zverejnenej výzvy, boli odsúhlasené," uviedla ministerka.       

Problém podľa nej nastal trochu tým, že rezort nemal dostatok finančných prostriedkov, aby jednotlivé žiadosti naplnili. "Ale môžem povedať, že tieto finančné dodatočné zdroje sme našli v rozpočte ministerstva vnútra a budeme všetky peniažky posielať v priebehu niekoľkých dní a sľubujem, že do konca októbra by všetky obce, ktoré splnili formálne náležitosti výzvy mali mať tieto peniaze na svojich účtoch," uzavrela Saková.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.04.2019
Hasičské zbrojnice v Hrboltovej, Černovej a vo Vlkolínci zrenovovali
Hasičské zbrojnice v ružomberských mestských častiach Hrboltová, Černová a v podhorskej osade Vlkolínec prešli v týchto mesiacoch rekonštrukciou za vyše 80.000 eur. Budovy majú opravené strechy, okenné výplne či dvere.
viac
20.11.2019
Dobrovoľní hasiči z Nitrianskeho a Trenčianskeho kraja majú nové vozidlá
Dobrovoľní hasiči z obcí v Trenčianskom a Nitrianskom kraji môžu pri svojich zásahoch využívať nové vozidlá Iveco Daily. Do užívania im ich odovzdalo Ministerstvo vnútra SR v utorok.
viac
18.02.2020
Komárňanská pevnosť bude zvečnená na nulovej zberateľskej eurobankovke
Mesto Komárno sa v tomto roku zapojí do konceptu turistických nulových eurobankoviek, ktorých zámerom je zviditeľnenie pamiatok.
viac
07.10.2021
Štátne lesné pozemky sa budú môcť využívať aj na účel obnovy hradov
Lesné pozemky vo vlastníctve štátu by sa mohli využívať aj na verejnoprospešné účely spočívajúce v obnove hradu alebo torzálnej architektúry. Vyplýva to z novely zákona o ochrane pamiatkového fondu, ktorou sa mení aj zákon o lesoch.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %