Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
01.06.2017 04:59

Digitálny zošit na Triedime.sk zožal obrovský úspech


Triedime hrou - digitálny pracovný zošit.


Až 6739 platných súťažných vyplnení digitálneho pracovného zošita. Taká je bilancia súťaže s názvom Triedenie hrou organizovanej spoločnosťou ENVI - PAK. Okrem vecných cien si žiaci základných a stredných škôl odniesli plno vedomostí z oblasti triedenia odpadov.


ENVI - PAK totiž predstavil úplne novú vzdelávaciu pomôcku – 16-stranový pracovný zošit, ktorý učí, ako správne triediť odpad. Okrem printovej podoby vznikla aj jeho digitálna podoba na stránke Triedime.sk. S digitálnou verziou pracovného zošita ENVI - PAK pripravil súťaž, ktorej vyhodnotenie bolo symbolicky naplánované na Medzinárodný deň detí.

Výhercovia súťaže

Šimon Moravčík – ZŠ Ludrová – obec Ludrová

Nora Sepešiová – ZŠ Mierová 1 – mesto Strážske

Ema Mitrová – ZŠ Bernolákova ul. 1061 – mesto Vranov nad Topľou

Do súťaže sa mohli zapojiť všetky deti základných a stredných škôl Slovenska v čase od 16. mája do 1. júna 2017 do 10:00 hod. Podmienkou bolo vyplnenie deviatich súťažných úloh pracovného zošita a vyplnenie kontaktného formulára. Každý z nich sa mohol do súťaže zapojiť viackrát a tým zvýšiť svoju šancu na výhru.

O čo sa hralo?

Nebolo nutné získať plný počet „zelených bodov“, ale prejsť všetkými úlohami, pretože výhercovia boli 1. júna losovaní. Traja šťastlivci získali športovú výbavu na leto (skateboard, bedmintonový set, stolnotenisovú súpravu, volejbalovú loptu a loptu na vodné pólo, frisbee a kvôli správnemu pitnému režimu i športovú fľašu na vodu), každý v hodnote 50 €. Najväčším benefitom však zostávajú hlavy plné vedomostí. ;)

V priebehu sedemnástich hracích dní sa do súťaže zapojili tisícky účastníkov. Platných súťažných vyplnení bolo v deň vyhodnotenia neskutočných 6739. Dúfame, že detí, ktoré budú vypĺňať pracovný zošit, bude pribúdať aj po skončení súťaže. A nielen detí. Podučiť sa môžu aj dospelí.

Autor: (pš)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.01.2017
Prečo niekde vhadzujú viac zložiek triedeného odpadu do žltého kontajnera?
V niektorých slovenských mestách slúži žltá zberná nádoba s názvom Plasty výlučne na zber plastov. V niektorých mestách však možno do nej vhadzovať aj kovy či nápojové kartóny. Prečo je tomu tak?
viac
17.05.2017
Školáci, súťažte! Digitálny pracovný zošit vás s triedením odpadu aj zabaví
Pre školopovinné deti je tu nová online pomôcka - digitálny pracovný zošit, ktorý ich naučí triediť.
viac
30.04.2020
Prezentačné i edukačné aktivity ponúka ÚĽUV na webe i sociálnych sieťach
Ústredie ľudovej umeleckej výroby (ÚĽUV) sa pridalo ku kultúrnym inštitúciám, ktoré svoju činnosť presunuli v čase pandémie nového koronavírusu do online priestoru.
viac
17.06.2021
Únia schválila digitálny COVID preukaz EÚ
Predsedovia troch inštitúcií EÚ, Európskeho parlamentu, Rady EÚ a Európskej komisie, sa tento týždeň zúčastnili na oficiálnom podpísaní nariadenia o digitálnom COVID preukaze EÚ, čím zavŕšili legislatívny proces.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %