Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
09.12.2022 07:45

Do mesta sa po dvoch rokoch opäť vráti tradičný vianočný trh


Ilustračná snímka.


Po dvoch rokoch pandemickej prestávky bude od piatka do nedele (9. - 11. 12.) v centre Spišskej Novej Vsi opäť tradičný vianočný trh.


Informovala o tom Edita Gondová z tamojšieho mestského úradu s tým, že pre občanov mesta i návštevníkov je pripravený sprievodný kultúrny program na pódiu pred Levočskou bránou.

"Atmosféru trhu umocní lampiónový sprievod v sprievode fakieľ Skupiny historického šermu Jago. Stánky s občerstvením tento rok doplní ponuka zabíjačkových špecialít s ukážkami mäsiarskeho remesla," priblížila Gondová. Trh sa bude konať na Letnej ulici v časti pešej zóny a parkovísk. Zúčastní sa na ňom takmer 130 predajcov a poskytovateľov služieb. Okrem potravín si budú môcť návštevníci zakúpiť v stánkoch aj vianočné stromčeky, ozdoby, drevené či prútené výrobky a rôzne druhy cukroviniek či včelích produktov.

"Pri organizácii vianočného trhu vedenie mesta myslelo aj na životné prostredie. Aj v tomto roku tak môžu návštevníci využiť možnosť zakúpiť si teplý nápoj do keramického hrnčeka s motívom mesta, ktorý bude počas konania trhu predávaný v turistickom informačnom centre (TIC)," upozornila Gondová.

Vianočnú atmosféru trhu bude dotvárať kultúrny program, ktorý mesto pripravilo v spolupráci s mestským kultúrnym centrom a odštartuje v piatok o 11. hodine. Pripravené sú vianočné koledy v podaní seniorov, zimno-vianočná party s UsmievAnkou či vystúpenia folklórneho súboru Čačina a miestnej základnej umeleckej školy. TIC si pripravilo Adventný večerný výstup do kostolnej veže so sprievodcom. "Sobotňajší program sa začína o 11. hodine rozprávkou Divadla Babadlo a pokračovať bude o 16. hodine lampiónovým sprievodom. Nasleduje divadelné predstavenie Williama Shakespeara Rómeo a Júlia v podaní študentov spišskonovoveských gymnázií. Na záver sa predstaví aj Janko Kulich & Kolegium," uzatvára Gondová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.08.2021
Dni mesta ponúknu vystúpenie šermiarov a ohňovú šou
Vystúpenie šermiarov, ohňová šou i dobová hudba budú súčasťou programu v rámci Dní mesta, ktoré sa v Spišskej Novej vsi uskutočnia v piatok (27. 8.) a v sobotu (28. 8.).
viac
14.07.2022
Po dvoch rokoch sa centrum mesta opäť zmení na veľké trhovisko
Po dvoch rokoch sa vo štvrtok v Spišskej Novej Vsi začína 67. ročník tradičného Spišského trhu. Pri tejto príležitosti pripravili pre občanov mesta i návštevníkov kultúrny program.
viac
28.07.2022
Mesto bude opäť dejiskom festivalu Živé sochy, koná sa 6. ročník
Najdlhšie šošovkovité námestie v strednej Európe v Spišskej Novej Vsi sa v piatok a sobotu (29 - 30. 7.) premení na galériu svetových a slovenských osobností.
viac
03.12.2022
Handlovská kapustnica 2022! Poďte s nami rozdávať radosť chutne a ekologicky
Tradičné benefičné podujatie Handlovská kapustnica je späť v prezenčnej forme! Počas pandémie sa konali kapustnice po dva roky v komornej atmosfére podľa platných opatrení.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %