Streda 15.05.2024
Dnes má meniny 
Žofia, Sofia
°C
15.06.2023 11:40

Do mesta sa vrátili zdieľané kolobežky, prevádzkuje ich nová firma


Snímka zdroj: (RTV Prievidza).


Obyvatelia a návštevníci Prievidze môžu opäť na cestu mestom využiť elektrické kolobežky. Službu zdieľaných kolobežiek prevádzkuje oproti minulej sezóne nová spoločnosť. Informovala o tom hovorkyňa mesta Zuzana Krajčiová.


"Elektrické kolobežky sú v Prievidzi veľmi obľúbené a postupne sa stali v našom meste významnou časťou mestskej mikromobility," skonštatovala Krajčiová.

Význam kolobežiek podľa nej potvrdzuje aj fakt, že v minulej sezóne prostredníctvom nich vykonali ľudia v Prievidzi viac ako 190 000 jázd.

"Najnovšie modely kolobežiek disponujú rozšírenými bezpečnostnými prvkami od smeroviek, ktoré prinášajú väčšiu predvídateľnosť pohybu jazdcov, až po väčšiu výdrž baterky, vďaka ktorej prejdú obyvatelia a návštevníci mesta dlhšiu trasu približne o 30 percent," priblížila ďalej Krajčiová.

Kolobežky sa podľa nej nachádzajú v blízkosti centrálnych dopravných uzlov a vo frekventovaných častiach mesta. Novým prevádzkovateľom služby sa stala spoločnosť Tier s ústredím v Berlíne.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.06.2020
V Rači spustia tento týždeň novú službu Verejný bicykel
V bratislavskej Rači spúšťajú tento týždeň nový projekt zdieľania bicyklov – Verejný bicykel. Systém bude fungovať na báze "free floating", teda bez potreby dokovacích staníc.
viac
15.02.2022
Svit chce rozšíriť ponuku služby zdieľaných bicyklov
V podtatranskom Svite chcú tento rok rozšíriť ponuku zdieľaných bicyklov. Prvýkrát ich uviedli do užívania v máji minulého roka a uplynulú sezónu hodnotí samospráva veľmi pozitívne.
viac
15.08.2022
Šaľa chce rozvíjať cyklodopravu, zvažuje aj zdieľané kolobežky
Šalianska radnica pracuje na projekte rozvoja vnútromestskej cyklistickej infraštruktúry. V rámci nej majú v meste vzniknúť cyklistické chodníky, ktoré prepoja predstaničný priestor s centrom mesta i s tromi školskými zariadeniami.
viac
20.08.2022
V Nových Zámkoch spustia pilotný projekt zdieľaných kolobežiek
V Nových Zámkov budú po prázdninách k dispozícii zdieľané elektrické kolobežky. Ako informovala radnica, zatiaľ ide iba o dvojmesačný pilotný projekt.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %