Sobota 18.05.2024
Dnes má meniny 
Viola
°C
15.08.2022 02:25

Šaľa chce rozvíjať cyklodopravu, zvažuje aj zdieľané kolobežky


Snímka zdroj: (Mesto Šaľa).


Šalianska radnica pracuje na projekte rozvoja vnútromestskej cyklistickej infraštruktúry. V rámci nej majú v meste vzniknúť cyklistické chodníky, ktoré prepoja predstaničný priestor s centrom mesta i s tromi školskými zariadeniami.


Magistrát plánuje financovať výstavbu cyklistických trás z plánu obnovy. "To by znamenalo stopercentné financovanie, ktoré nevyžaduje ani päťpercentný vklad mesta," uviedla Erika Kollerová z mestského úradu. Ako doplnila, nadstavbou cyklistickej infraštruktúry majú byť zdieľané kolobežky, ktoré v Šali zatiaľ chýbajú.

Vedenie mesta má podľa Kollerovej už čoskoro absolvovať rokovania s dodávateľmi tejto služby. "Negatívne skúsenosti s touto dopravou už v iných mestách prekonali. Verím, že z toho poučenia vieme nájsť taký model, aby to prinášalo občanom to, čo to prinášať má. Myslím si, že v našom okresnom je najvyšší čas, aby sme zdieľané kolobežky zaviedli," skonštatoval primátor Jozef Belický.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.12.2016
Bratislava má schválený rozpočet na rok 2017
Bratislava má rozpočet na budúci rok, schválili ho mestskí poslanci 8.12. na zasadnutí mestského zastupiteľstva.
viac
05.11.2019
Šaľa od budúceho roka zavedie poplatok za rozvoj
Mesto Šaľa začne od 1. januára 2020 vyberať poplatok za rozvoj. Platiť ho budú fyzické osoby i firmy za pozemné stavby vybudované na území mesta. Povinnosť uhradiť poplatok vznikne stavebníkom dňom právoplatnosti stavebného povolenia.
viac
27.11.2020
Na podporu cykloturistiky pôjde z Interregu 104 tisíc Eur
Zdroje z medzinárodného projektu Interreg vo výške 103 978,80 Eur a k tomu spolufinancovanie za 18 349,20 eur chce Ministerstvo dopravy a výstavby SR použiť na rozvoj cyklistickej infraštruktúry v Dunajskej oblasti.
viac
08.09.2021
Šaľa: Verejnosť môže nominovať osobnosti, ktoré si zaslúžia ocenenie mesta
Šalianska radnica hľadá aj tento rok osobnosti, ktorým udelí niektoré z mestských ocenení. Ľudí, ktorí prispeli k rozvoju Šale, môže navrhnúť aj verejnosť. Nominácie je potrebné poslať na mestský úrad do konca septembra.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %