Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
26.06.2019 09:05

Do nového školského roka si CVČ pripravilo pestrú ponuku krúžkov


Ilustračný výrez plagátu


V novom školskom roku 2019/2020 si Centrum voľného času na Kuzmányho ulici pripravilo pre deti a mládež viac ako 100 krúžkov. Z bohatej ponuky si určite vyberie každý záujemca. Na výber sú tanečné, pohybové, folklórne, tvorivé, športové či hudobné krúžky.


Krúžky možno absolvovať priamo v centre mesta na Kuzmányho ulici alebo v elokovaných pracoviskách na sídlisku Vlčince (Zvolenská ulica 20) a v športovej hale na Ulici Vendelína Javorku 32 na Hlinách. Presný harmonogram krúžkov CVČ zverejní v septembri po zápise všetkých záujemcov. Rodičia môžu svoje deti prihlásiť najneskôr do 15. septembra 2019. Vyplnenú prihlášku je potrebné priniesť osobne alebo zaslať e-mailom. Poplatok sa uhrádza až po zaradení dieťaťa do krúžkovej činnosti.

Deti si tak budú môcť vybrať zo širokej palety aktivít. Priamo v sídle CVČ na Kuzmányho ulici budú k dispozícii krúžky vzdelávacie, tanečné, športové i pohybové, mladí tvorcovia a výtvarníci si zase prídu na svoje v tvorivých, keramických či výtvarných krúžkoch a pre hudobne nadané deti je pripravená hra na gitaru a flautu. Na svoje si tu prídu aj nádejní budúci technici a modelári. Svoje záľuby môžu rozvíjať v elektrotechnickom krúžku a v krúžkoch lodného, leteckého, plastového či železničného modelára. Obľúbenými medzi mladými sú tiež folklórne krúžky, ktoré ani tento rok nebudú chýbať v ponuke CVČ.

Dievčatá z tanečného divadla Centra voľného času.

V elokovanom pracovisku CVČ na Zvolenskej ulici 20 budú môcť deti absolvovať krúžky tanečné, pohybové aj výtvarné. Z ponuky športových krúžkov bude na výber aerobik, Tai-Ji či BMX klub. Rodičia s deťmi si prídu na svoje v Minicentre Slniečko, pripravené sú tiež cvičenia pre rodičov s deťmi a zábavné dopoludnia. Bohatý výber krúžkov uzatvára Klub priateľov MiniZOO a vzdelávací krúžok.

V športovej hale pri Základnej škole Vendelína Javorku sa budú v novom školskom roku otvárať športové krúžky. K dispozícii bude okrem pohybovej, kondičnej a športovej prípravy aj krúžok futsalu, florbalu, futbalu, volejbalu, hokejbalu, hádzanej či basketbalu. Na svoje si však prídu aj plavci, hráči bedmintonu, pingpongu a squashu. Širokú ponuku pohybových aktivít dopĺňajú krúžky zamerané na karate, džudo, thajský box, fitklub, gymnastiku, cyklistiku, turistiku a atletiku.

Prihlášky a viac informácií o predpokladaných počtoch prijímaných detí na jednotlivé krúžky, poplatkoch, ako i vekových kategóriách krúžkov nájdete na webovej stránke Centra voľného času: www.cvczilina.sk.

 

 

Autor: Mgr. Barbora Zigová - hovorkyňa mesta Žilina


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.09.2016
Mestu záleží na vzdelávaní žilinských detí
Primátor Igor Choma a správca Nadácie Kia Motors Slovakia Dušan Dvořák oficiálne otvorili školský rok na Základnej škole Gaštanová 56, ktorá je v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta. Spoločne popriali žiakom úspešný rok a učiteľom veľa energie pri výkone ich práce.
viac
20.08.2018
Do duálneho vzdelávania sa v TSK zapojí 304 prvákov, ponuka je až 403 miest
Do prvých ročníkov stredných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) by malo od septembra nastúpiť 304 prvákov, ktorí budú študovať v systéme duálneho vzdelávania. Ponuka duálneho vzdelávania je v TSK až pre 403 prvákov.
viac
12.06.2020
Revitalizáciu športového areálu chcú ukončiť do konca prázdnin
Práce na revitalizácii školského športového areálu v Záhorskej Bystrici by mali termínovo ukončiť tak, aby ho mohli žiaci i verejnosť využívať od začiatku nového školského roka.
viac
14.11.2023
Zavádzanie nového štátneho vzdelávacieho programu od školského roka 2024/2025
Od 6. novembra 2023 do 19. novembra 2023 majú riaditelia možnosť zaregistrovať svoju školu do procesu zavádzania nového štátneho vzdelávacieho programu pre základné vzdelávanie od nasledujúceho školského roka.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %