Sobota 18.05.2024
Dnes má meniny 
Viola
°C
06.09.2023 07:55

Dopravný podnik Bratislava privítal prvý rekordný trojčlánkový megatrolejbus


Snímka zdroj: Bratislavské noviny


Dopravný podnik Bratislava (DPB) v pondelok privítal v bratislavskom Depe Jurajov dvor svoj prvý zo 16 trojčlánkových "megatrolejbusov". Podnik sa tak stal historicky prvým dopravcom na Slovensku aj v Česku, ktorý rozširuje svoj vozidlový park o tieto rekordne dlhé trolejbusy.


TASR o tom informoval hovorca DPB Martin Chlebovec. Vozidlá sú vyše 24 metrov dlhé, s dvoma harmonikovými kĺbmi a kapacitou až 180 cestujúcich, priblížil hovorca. Sú vybavené modernou klimatizáciou, najnovšími informačnými a bezpečnostnými systémami a komfortným interiérom. Majú tiež batérie pre krátke vzdialenosti bez trolejového vedenia.         

"Veľmi sa z toho teším, že sa nám s vedením dopravného podniku darí takáto veľká obnova a ekologizácia vozidlového parku. Atraktívna, kvalitná, ale aj ekologická mestská hromadná doprava je pre každodenný život v meste kľúčová," uviedol primátor hlavného mesta Matúš Vallo.         

Megatrolejbusy by mali byť nasadené cez jeseň na linke 71, ktorá premáva medzi hlavnou stanicou, Miletičovou ulicou a Dolnými honmi. Vďaka nim sa kapacita prepravy na tejto linke zvýši o 20 percent. Megatrolejbusy teraz prejdú homologizačnými testami predtým, než budú zaradené do riadnej premávky s cestujúcimi.

 

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.10.2017
Električková trať na Špitálskej ulici môže byť hotová v polovici novembra
Župan Pavol Frešo sa dohodol s obyvateľmi domu, ktorí nesúhlasili s výstavbou novej zastávky pred ich domom. Výstavba zastávky sa odkladá a už by nemalo nič prekážať v rekonštrukcii samotnej trate.  
viac
07.12.2017
Vianočná električka sa premenila na Perníkovú chalúpku
Dopravný podnik Bratislava už po 7-krát vypravil do ulíc historického centra Bratislavy Vianočnú električku. Sezónu zahájila Mikulášskou jazdou 6. decembra 2017 a previezť sa ňou budete môcť až do 30. decembra 2017. Pre všetkých bude jazdiť zadarmo.
viac
02.05.2020
Bratislava pre pandémiu zmenila rozpočet, odložil sa aj nákup autobusov
Mesto Bratislava pre pandémiu nového koronavírusu a jej očakávané ekonomické dosahy muselo zmeniť svoj rozpočet na rok 2020 a znížiť či viazať v ňom výdavky o takmer 36 miliónov eur.
viac
28.05.2021
DPB nakúpil 70 nových kĺbových autobusov, staré Karosy končia
Dopravný podnik Bratislava (DPB) podpísal rámcovú zmluvu na nákup 70 nových nízkopodlažných, nízkoemisných a kapacitných autobusov. Tento nákup podľa dopravcu znamená definitívnu rozlúčku so starými Karosami v bratislavských uliciach. Informovala o tom hovorkyňa podniku Ľubica Melcerová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %