Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
02.03.2024 12:10

ENVI - PAK zabezpečil vlani zhodnocovanie pre vyše 210 400 t obalov a neobalov


Ilustračná snímka


Záver februára je pre systém odpadového hospodárstva každý rok dôležitým dátumom. Jednotlivé OZV vtedy napĺňajú svoju zákonnú povinnosť a podávajú ohlásenia na Ministerstvo životného prostredia SR. Inak tomu nebolo ani tento rok.


Ako na svojom webe uvádza Organizácia zodpovednosti výrobcov (OZV) ENVI - PAK, aj ona v súlade s platnou legislatívou podala na MŽP SR ohlásenia za rok 2023. Ako najväčšia OZV na trhu zabezpečovala v spomínanom roku zhodnocovanie a recykláciu pre viac ako 210 400 t obalov a neobalových výrobkov uvedených na trh v SR.

ENVI - PAK na svojej stránke pripomína, že 28. 2. 2024 podal na MŽP SR ohlásenia za všetkých výrobcov obalov a neobalových výrobkov, ktorí sú združení v kolektívnom systéme OZV ENVI - PAK. V roku 2023 v ňom zabezpečoval zhodnocovanie a recykláciu pre viac ako 210 400 t obalov a neobalových výrobkov uvedených na trh v SR. „V systéme, ktorý organizujeme a financujeme, je spolupráca jednotlivých zložiek – od výrobcov, ktorým plníme povinnosti podľa zákona o odpadoch, cez obce a ich obyvateľov až po zberové spoločnosti a recyklátorov, nevyhnutná. Tešíme sa, že sme v roku 2023 mohli byť vďaka dôvere všetkých spomínaných súčastí lídrom na trhu a zabezpečovať tak zhodnocovanie a recykláciu pre viac ako 210 400 t obalov a neobalových výrobkov uvedených na trh v Slovenskej republike,“ uviedla Hana Nováková, generálna riaditeľka OZV ENVI - PAK s tým, že spoločnosť bude podľa jej slov aj naďalej garantovať svojim klientom zodpovedné nakladanie s obalmi a neobalovými výrobkami, ktoré uvádzajú na trh.

Ohlásenia ponúkajú prehľad o toku obalov a neobalových výrobkov

„Všetky ohlásenia, ktoré podal ENVI - PAK na MŽP SR, obsahujú informácie o množstvách obalov a neobalových výrobkov uvedených na trh v Slovenskej republike výrobcami zastúpenými OZV ENVI - PAK,“ dopĺňa spoločnosť. Taktiež sú v ohláseniach v súlade so zákonom uvedené presné množstvá zozbieraných odpadov, ako aj odpadov z obalov zabezpečené OZV ENVI - PAK a tiež množstvá, ktoré boli prostredníctvom nášho systému zhodnotené a zrecyklované v Slovenskej republike, Európskej únii a na území mimo Európskej únie. „Ďakujeme všetkým našim klientom, partnerským samosprávam, zberovým spoločnostiam a recyklátorom za prejavenú dôveru v uplynulom roku a tešíme sa na spoluprácu v nasledujúcom období,“ doplnila na záver Nováková.

Autor: (js)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.06.2021
ENVI-PAK - organizácia zodpovednosti výrobcov - odpovedá na vaše otázky
Ak potrebujete poradiť v oblasti odpadov, píšte na adresu komunikacia@envipak.sk.
viac
07.08.2021
Kam vytriediť nápojový kartón a obaly z liekov
Organizácia zodpovednosti výrobcov ENVI - PAK odpovedá na vaše otázky. Ak potrebujete poradiť v oblasti odpadov, napíšte nám, prosím, na adresu komunikacia@envipak.sk.
viac
08.10.2021
94 percent čokolády vyrobenej v Bratislave predávajú v recyklovateľných obaloch
Spoločnosť Mondeléz vyrába ročne 29-tisíc ton čokolády v Bratislave, pričom z tohto množstva 94 percent je predávaných v recyklovateľných obaloch. Do roku 2025 to má byť 100 percent.
viac
23.03.2024
Chystáte doma jarné upratovanie? Ako vytriediť obaly z čistiacich prostriedkov
Jarné upratovanie je neodmysliteľnou súčasťou týchto dní vo viacerých slovenských domácnostiach. Po zime si poriadnu údržbu zaslúžia skrine, dvere, okná a vlastne všetko. Chystáte sa na jarnú „gruntovačku“ aj vy?
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %