Utorok 21.05.2024
Dnes má meniny 
Zina
°C
30.04.2024 07:50

V poradí štvrtý Deň ZMOS sa konal v Nitrianskom kraji


Snímka zdroj: ZMOS


Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) pripravilo štvrtý Deň ZMOS. Tentoraz sa uskutočnil v Nitrianskom kraji.


Jeho program začal v pondelok 29. apríla 2024 zasadnutím Regionálneho združenia Tribecko–inovecký región. Uskutočnilo sa v priestoroch Mestského úradu v Topoľčanoch.

Nasledovala diskusia so študentmi na Slovenskej poľnohospodárskej univerzite v Nitre. Dialo sa tak v rámci spoločnej iniciatívy ZMOS s Nadáciou Kvapka Nádeje na podporu ochrany zdravia obyvateľov s názvom „Máte slinu?“.

„Ďakujeme, že nás ZMOS pozýva na Dni ZMOS v jednotlivých krajoch. Je to platforma, ktorá je pre nás veľmi dôležitá, rovnako aj informovanosť o našej práci. Slováci sú národ, ktorý chcem pomáhať tým, ktorí to potrebujú,“ povedal pred študentami Michal Kaľavský, správca Nadácie Kvapka Nádeje.

Deň ZMOS v Nitrianskom kraji pokračoval v Nových Zámkoch. Tam sa v priestoroch mestského úradu konala tlačová beseda k aktuálnym témam miest a obcí v Nitrianskom samosprávnom kraji.

Po tlačovej besede sa uskutočnilo spoločné zasadnutie Regionálneho združenia miest a obcí novozámockej, štúrovskej a šurianskej oblasti a Združenia miest a obcí okresu Komárno, ktoré dalo symbolickú bodku za Dňom ZMOS v Nitrianskom kraji.

„V rámci Dňa ZMOS sme navštívili štvrtý z ôsmich slovenských krajov. Doterajšie Dni ZMOS ukázali, že sme zvolili optimálny formát. Záujem o spoločné stretnutie je zo strany kolegov a kolegýň veľký. Spoločné diskusie sú veľmi slušné, podnetné a konštruktívne. Osobne ma teší, že zaujímavá a pútavá je aj diskusia so študentmi,“ netajil spokojnosť predseda ZMOS Jozef Božik.

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.10.2017
Prešovský kraj oslávi "svoj deň" bohatým programom
Vo štvrtok 5. októbra sa uskutoční po desiatykrát Deň Prešovského kraja. Malé jubileum otvorí aj tento raz dvere samotného Úradu PSK v Prešove, kde až do 17. hodiny čaká na návštevníkov atraktívny program.
viac
31.05.2021
DEŇ KOMUNÁLU v regiónoch košického kraja
Posledné pracovné dni posledného májového týždňa patrili podujatiu DEŇ KOMUNÁLU, ktorý Združenie miest a obcí Slovenska organizuje v spolupráci s regionálnymi ZMO.
viac
29.01.2024
ZMOS si pripomenul Medzinárodný deň pamiatky obetí holokaustu
Združenie miest a obcí Slovenska si pripomína Medzinárodný deň pamiatky obetí holokaustu symbolizujúci jedno z najtemnejších období ľudstva v histórii.
viac
29.04.2024
Dnes sa koná Deň ZMOS v Nitrianskom kraji
Predseda a podpredsedovia Združenia miest a obcí Slovenska sa v pondelok 29. apríla 2024 zúčastnia na rokovaní troch regionálnych združení miest a obcí v Nitrianskom kraji.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %