Piatok 17.05.2024
Dnes má meniny 
Gizela
°C
29.04.2024 03:05

Mesto Michalovce chystá 22. ročník Jarných trhov


Ilustračný výrez plagátu


Koniec apríla a prvé májové dni prinesú do Michaloviec jarmočnú atmosféru spojenú s kultúrnymi a športovými podujatiami. Spustia ju utorkovým (30. 4.) stavaním mája. Samotný 22. ročník dvojdňových Jarných trhov otvoria v piatok (3. 5.).


TASR o tom z michalovskej radnice informovala Marcela Andréová. Prvý májový deň bude už tradične patriť športovým podujatiam. Naplánované sú detské rybárske preteky, ale aj preteky bežcov Podvihorlatského maratónu, Michalovského polmaratónu i Polmaratónskej štafety. V parku študentov sa budú pripravovať jazdci na štart Jarnej ceny Michaloviec. "Na tribúne pri mestskom úrade sú v tento deň od 9.00 h na programe mítingy politických strán," informuje mesto.         

Vo štvrtok (2. 5.) budú aktívne základné školy, ktoré spoločne pripravia dopoludňajší program na Obchodnej ulici.         

Jarné trhy slávnostne otvoria v piatok o 10.00 h vztýčením vlajky. Následne z tribúny pri mestskom úrade udelia podujatiu jarmočné požehnanie michalovskí duchovní. "Počas piatka i soboty nebude chýbať Ulička remesiel, v ktorej 45 remeselníkov ponúkne svoje výrobky. Pre tých, ktorí prídu na jarmok hlavne nakúpiť, bude k dispozícii približne 90 predajných stánkov. Občerstvenie bude ponúkať 19 predajcov," spresnila Andréová.         

Kultúrny program bude počas jarmoku vyskladaný z domácich umelcov aj hostí. V piatok ho uzavrie kapela Komajota. Program bude pokračovať aj v sobotu (4. 5.) popoludní.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.08.2019
Jubilejný Zemplínsky jarmok
Zemplínsky jarmok je podujatie, ktoré už neodmysliteľne patrí k letu v Michalovciach. Tento rok sa bude konať jeho jubilejný päťdesiaty ročník a prinesie naozaj pre každého niečo. Čo konkrétne to bude?
viac
27.04.2022
Centrum mesta v závere týždňa ožije 20. jarným jarmokom
Centrum mesta Michalovce a priľahlé ulice po dvojročnej prestávke spôsobenej pandémiou nového koronavírusu ožijú v závere týždňa (29. a 30. 4.) 20. ročníkom Jarných trhov. Na nedeľu 1. mája pripravila samospráva aj sprievodné podujatia. Informovala o tom Marcela Andréová z mestského úradu.
viac
24.11.2022
Po prestávke vynútenej pandémiou sa do mesta vrátia vianočné trhy
Po prestávke vynútenej pandémiou sa do Kežmarku vrátia vianočné trhy. Hovorkyňa mesta Barbora Sosková uviedla, že okrem predajných stánkov chystajú aj kultúrny program.
viac
21.09.2023
Stará Ľubovňa: V meste štartuje 30. ročník tradičného jarmoku
V Starej Ľubovni vo štvrtok štartuje jubilejný 30. ročník tradičného jarmoku. Vedúca oddelenia školstva, kultúry, športu a mládeže na mestskom úrade Eva Kollárová TASR informovala, že na návštevníkov čaká až do nedele (24. 9.) bohatý kultúrny program na dvoch pódiách.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %