Streda 15.05.2024
Dnes má meniny 
Žofia, Sofia
°C
14.11.2023 12:10

Finančná pomoc pre MŠ z dôvodu nárastu cien energií v roku 2023


Ilustračná snímka (TASR)


Ministerstvo školstva, vedy výskumu a športu SR zverejnilo informácie týkajúce sa príspevku na špecifiká, konkrétne finančnú pomoc pre MŠ s právnou subjektivitou z dôvodu nárastu cien energií v roku 2023.


Ministerstvo školstva vedy výskumu a športu Slovenskej republiky poskytuje prostredníctvom príspevku na špecifiká v súlade s § 4af zákona č. 597/2003 Z. z. o financovaní základných škôl, stredných škôl a školských zariadení v znení neskorších predpisov finančné prostriedky zriaďovateľom materských škôl s právnou subjektivitou z dôvodu nárastu cien energií v roku 2023.

Pridelenie finančných prostriedkov sa týka materských škôl s právnou subjektivitou v zriaďovateľskej pôsobnosti obcí a neštátnych zriaďovateľov. Podkladom pre stanovenie navrhovanej sumy finančných prostriedkov boli údaje o spotrebe  a platbách za dodávky zemného plynu a elektrickej energie zozbierané prostredníctvom elektronického formulára, ktorý je zverejnený na web stránke energiems2023.iedu.sk. Spotreba tepla a tuhých palív nebola posudzovaná. Údaje z formulára sa vyhodnocujú na mesačnej báze.

Súčasne upozorňuje, že v nadväznosti na blížiaci sa koniec kalendárneho roka, že zber údajov „Finančná pomoc pre materské školy s právnou subjektivitou v roku 2023“ prostredníctvom elektronického formulára bude ukončený dňa 30. novembra 2023.

Do uvedeného dátumu môžu materské školy s právnou subjektivitou v zriaďovateľskej pôsobnosti obcí a neštátnych zriaďovateľov vyplniť žiadosti prostredníctvom elektronického formulára.

 Aktuálne vyhodnotenie nájdete TU.

Autor: (Zdroj: Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR, ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.10.2018
Petržalka je víťazom Národnej ceny SR za kvalitu za rok 2018
Petržalská samospráva sa chce neustále zlepšovať, zefektívňovať svoje postupy, približovať sa ku svojim obyvateľom a zjednodušovať im kontakt s úradom.
viac
13.12.2019
Bratislava pošle mestu Prešov finančný dar 20-tis. eur
Mesto Bratislava pošle mestu Prešov finančný dar 20-tis, eur. Chce tak pomôcť obyvateľom Prešova, ktorých v piatok 6. decembra zasiahla tragická udalosť - výbuch plynu v bytovke na Mukačevskej ulici. Nenávratnú finančnú pomoc schválili vo štvrtok bratislavskí mestskí poslanci.
viac
10.12.2021
Vyššie ceny energií spôsobia obrovské problémy
Mestá a obce hlásia obrovské problémy kvôli avizovaným vyšším cenám energií. Na rokovaní výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre hospodárske záležitosti na to upozornil predseda ZMOS a primátor Liptovského Hrádku Branislav Tréger.
viac
14.07.2023
Premiér: Ochota vlády pomôcť samosprávam v rámci možností rozpočtu naďalej platí
Ochota pomôcť samosprávam s kompenzáciami vysokých cien energií zo strany vlády SR naďalej platí, v rámci možností štátneho rozpočtu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %