Utorok 30.04.2024
Dnes má meniny 
Anastázia
°C
13.12.2019 05:00

Bratislava pošle mestu Prešov finančný dar 20-tis. eur


Ilustračná snímka: 015.by


Mesto Bratislava pošle mestu Prešov finančný dar 20-tis, eur. Chce tak pomôcť obyvateľom Prešova, ktorých v piatok 6. decembra zasiahla tragická udalosť - výbuch plynu v bytovke na Mukačevskej ulici. Nenávratnú finančnú pomoc schválili vo štvrtok bratislavskí mestskí poslanci.


Mestská poslankyňa Elena Pätoprstá zároveň požiadala primátora Bratislavy Matúša Valla, aby zvážil aj zrušenie novoročného ohňostroja a ušetrené peniaze venovalo mesto ako finančný dar dotknutým obyvateľom Prešova. Pätoprstá poukázala pritom na niektoré slovenské mestá, ktoré sa pre takéto gesto rozhodli. Vallo prisľúbil, že to zváži.       

Plyn vybuchol v jednom z bytov v 12-podlažnej bytovke. Nešťastie si vyžiadalo sedem ľudských životov, jedna osoba je stále nezvestná. Svoje domovy museli opustiť obyvatelia viacerých okolitých domov. Časť z nich sa do bytov vrátila v sobotu (7. 12.) popoludní.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.05.2017
Restaurant day ponúkne dobré jedlo a pomôže aj ľuďom v núdzi
Nielen láska ide cez žalúdok, ale aj dobré skutky. Tento víkend môžete odchádzať z obeda s plným bruchom i s dobrým pocitom. V rámci celosvetového dňa Restaurant day, ktorý sa tento rok koná v sobotu 20. mája, sa spojili neziskové organizácie, aby pomohli.
viac
19.03.2018
Mestskí poslanci odobrili koncepciu pomoci ľuďom bez domova
Bratislavskí mestskí poslanci schválili Koncepciu pomoci ľuďom bez domova v hlavnom meste. Aj prostredníctvom nej sa chce magistrát zamerať na prevenciu, zníženie počtu bezdomovcov či skvalitnenie systému poskytovaných sociálnych služieb.
viac
25.12.2018
Nové Mesto v tomto roku finančne podporilo 452 novorodencov
Bratislavské Nové Mesto uľahčilo tento rok vstup do života 452 najmenším obyvateľom. Novorodencov a ich rodičov podporilo sumou 200 eur.
viac
13.12.2019
BBSK poskytne Prešovu 50-tisíc eur na odstraňovanie následkov výbuchu plynu
Banskobystrický samosprávny kraj sa rozhodol pripojiť k ďalším slovenským samosprávam a poskytnúť Prešovu dotáciu na odstraňovanie následkov výbuchu plynu. Vo výške 50-tisíc eur ju schválilo zastupiteľstvo BBSK.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %