Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
24.07.2018 10:11

Knihobúdka umožňuje požičať si knihu priamo na kúpalisku


Ilustračná snímka TASR


Dostať knihy a čítanie aj za múry knižnice je cieľom nového projektu s názvom Knihobúdka, ktorý v týchto dňoch spustila Knižnica Mateja Hrebendu (KMH) v Rimavskej Sobote.


V rámci neho si môžu návštevníci kúpaliska v mestskej rekreačnej oblasti Kurinec priamo v jeho areáli vziať z voľne prístupnej búdky knihu na čítanie.       

„Knihobúdka je malá verejná požičovňa kníh, z ktorej si každý môže knižku vybrať, prečítať, vrátiť, prípadne si ju môže aj ponechať alebo vymeniť za inú. Veríme, že každý čitateľ si nájde svoju knihu, každá kniha si nájde svojho čitateľa, a knihobúdka vám spríjemní čas strávený na slniečku pri vode,“ uvádzajú pracovníci knižnice na jej oficiálnej facebookovej stránke. Návštevníci kúpaliska tiež môžu do knihobúdky priniesť vlastné knihy, ktoré už doma nepotrebujú.       

Projekt bol podľa zamestnancov knižnice zrealizovaný vďaka ochote samosprávy Rimavskej Soboty, ktorá pozitívne zareagovala na ich iniciatívu. „Upozorňujeme však všetkých čitateľov, že knihobúdka neslúži na vrátenie kníh zapožičaných priamo v knižnici,“ dodávajú pracovníci KMH.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.12.2018
V akvaparku Kurinec stavia mesto tobogan, v pláne sú aj kryté bazény
Výstavba toboganu a príprava realizácie krytých bazénov i nového geotermálneho vrtu. To sú aktuálne zámery samosprávy Rimavskej Soboty pri rozvoji rekreačnej oblasti Kurinec, ako ich prezentoval primátor Jozef Šimko na ustanovujúcom decembrovom zasadnutí mestského zastupiteľstva.
viac
07.04.2020
V rekreačnej oblasti Kurinec stavia samospráva Rimavskej Soboty tobogan
Samospráva Rimavskej Soboty stavia vo svojej rekreačnej oblasti Kurinec nový tobogan. Informuje o tom na webovej stránke rimavskasobota.sk.
viac
07.01.2021
BBSK plánuje investície v oblasti kultúry vo výške okolo 3,68 milióna eur
Nová stála expozícia v Thurzovom dome Stredoslovenského múzea (SSM) v Banskej Bystrici, pokračujúca obnova Krajskej knižnice Ľudovíta Štúra vo Zvolene a rekonštrukcia Robotníckeho domu v Rimavskej Sobote sú tri nosné investičné projekty.
viac
29.06.2023
Pri archeologickom výskume na Kurinci vykopali viacero nálezov
V lokalite Kurinec-Barát kút pri Rimavskej Sobote sa v prvej polovici júna uskutočnil archeologický výskum pod vedením archeológa Alexandra Botoša. Pri výkopoch bolo objavených niekoľko vzácnych predmetov vrátane vôbec prvého nálezu kosteného hrebeňa z územia Gemera-Malohontu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %