Sobota 18.05.2024
Dnes má meniny 
Viola
°C
07.09.2021 09:50

Košice: V karanténe je deväť tried ZŠ v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta


Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP


Osem tried na siedmich košických základných školách (ZŠ) na dva týždne preruší prezenčné vyučovanie. Dôvodom sú žiaci s pozitívnym testom na ochorenie COVID-19. Informuje o tom mesto Košice na svojej webovej stránke. V školách v jeho zriaďovateľskej pôsobnosti je tak v súčasnosti v karanténe dokopy


Ako uvádza, infikovaných žiakov zaznamenali v triedach ZŠ Krosnianska 2, Janigova, Družicová, Bruselská, Požiarnická a Masarykova. Od piatka (3. 9.) bola v karanténe aj jedna trieda na prvom stupni na ZŠ Jozefa Urbana na Jenisejskej ulici. Od pondelka sa dištančne vzdelávajú aj žiaci jej ďalších dvoch tried. „Do 16., resp. 17. septembra bude na dištančnom vzdelávaní celkovo 230 žiakov,“ dodáva mesto.       

Podľa vedúcej oddelenia školstva magistrátu mesta Košice Beáty Lopušňákovej sa pozitívne prípady vyskytli najmä u žiakov, ktorí boli v závere prázdnin v táboroch a na dovolenkách. „Na školy postupne prichádzajú aj výsledky kloktacích PCR samotestov. Veríme, že prezenčnú výučbu bude môcť aj v najbližších dňoch absolvovať čo najviac detí. Aj naďalej by som chcela požiadať rodičov, aby boli zodpovední a do škôl posielali zdravé deti bez príznakov respiračných ochorení,“ povedala s tým, že v opačnom prípade musí ísť po pozitívnom výsledku testu na základe COVID automatu rezortu školstva do karantény celá trieda. „Ani najlepšie online vyučovanie nedokáže nahradiť prítomnosť detí v škole,“ dodala.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.08.2020
Školy sa budú od septembra riadiť troma fázami
Školy sa budú od nového školského roka 2020/2021 riadiť troma fázami. Zelená fáza bude bezpečná, oranžová sa zavedie pri podozrení na nový koronavírus u jedného žiaka alebo zamestnanca školy.
viac
15.02.2021
KSK pripravuje vytvorenie veľkokapacitných očkovacích centier
Košický samosprávny kraj (KSK) pripravuje vytvorenie veľkokapacitných očkovacích centier pre plošné očkovanie obyvateľov kraja proti ochoreniu COVID-19. Informovala o tom hovorkyňa KSK Anna Terezková s tým, že poverenie dostali z Ministerstva zdravotníctva SR.
viac
17.06.2021
Prešovský kraj hľadá Naj online učiteľov stredných škôl
Prešovský samosprávny kraj vyhlasuje anketu Naj online učiteľ PSK za školský rok 2020/2021. Jej zámerom je vyzdvihnúť prácu učiteľov stredných škôl v kraji počas dištančnej výučby, na ktorú museli prejsť školy počas pandémie koronavírusu. Na toto ocenenie učiteľov nominujú ich žiaci.
viac
14.10.2021
B. Gröhling: V školách sa bude pokračovať so samotestovaním do konca roka
V školách sa bude pokračovať so samotestovaním do konca roka. Pred štvrtkovým rokovaním vlády to uviedol minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling (SaS) s tým, že ide o komunikáciu s hlavným hygienikom SR.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %