Pondelok 20.05.2024
Dnes má meniny 
Bernard
°C
28.09.2023 12:00

Mesto chce zrekonštruovať ZŠ kráľa Svätopluka za viac ako dva milióny eur


ZŠ kráľa Svätopluka


Mesto Nitra pripravuje rozsiahlu rekonštrukciu Základnej školy (ZŠ) kráľa Svätopluka. Na viac ako dvojmiliónovú investíciu chce získať financie z Programu Slovensko.


Pôvodná výška investície mala presiahnuť sumu 3,1 milióna eur. "Aby sme mali väčšiu šancu získať nenávratný finančný príspevok, rozložili sme rekonštrukciu športovísk na viac etáp. Výška celkových oprávnených nákladov tak bola znížená na 2.329.319,69 eura a osempercentné spolufinancovanie mesta bude v hodnote 186.345,58 eura," uviedol vedúci odboru projektového a strategického riadenia na mestskom úrade Vladimír Ballay.         

Ako sa uvádza v materiáli, ktorý na svojom septembrovom rokovaní schválili mestskí poslanci, revitalizácia školy počíta s modernizáciou športovísk i súvisiacej infraštruktúry so šatňami, sprchami a ďalším zázemím. "Súčasťou projektu je aj prekrytie športovísk, aby mohli byť využívané viac ako doteraz. ZŠ disponuje iba malou telocvičňou, ktorá nie je dostatočná pre celú školu s 20 triedami a 458 žiakmi," konštatuje sa v projektovom zámere.         

Stavebné práce okrem toho počítajú aj s výmenou starej elektroinštalácie, vybudovaním bezbariérového vstupu, s rekonštrukciou chodníkov v školskom areáli, obnovou podláh v budove a s osadením vonkajších žalúzií na zníženie teploty v triedach. Súčasťou projektu je aj zakúpenie technického zariadenia do školskej kuchyne a výstavba novej vonkajšej učebne zameranej na výučbu prírodovedných predmetov.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.09.2019
Mesto pripravuje z výberu parkovného fond na podporu mobility
Mesto Nitra pripravuje komplexné riešenie parkovania na svojom území. Zmeny plánuje realizovať postupne, v rámci finančných a personálnych kapacít mesta.
viac
31.03.2020
Magistrát chce natrvalo dostať nákladné autá z centra mesta
Nitrianska radnica chce natrvalo dostať nákladnú dopravu z centra mesta. Magistrát ju odklonil ešte vlani v lete v súvislosti s rekonštrukciou Univerzitného mosta, ktorý bol až do soboty 28. marca prejazdný iba v polovičnom profile.
viac
04.03.2021
Mesto spustilo kampaň Hlásim sa k Nitre k sčítaniu obyvateľstva
Mesto Nitra spustilo od stredy masívnu kampaň k sčítaniu. Cieľom je, aby sa čo najviac ľudí z Nitry zapojilo do sčítania a za svoje mesto označili práve Nitru.
viac
24.01.2023
Do projektu bezpečnosti detí v okolí škôl sa zapojí ďalších 10 ZŠ
Hlavné mesto Bratislava rozširuje projekt Mesto pre deti, ktorého cieľom je zvýšiť bezpečnosť detí a žiakov v okolí základných škôl (ZŠ). K minuloročnej pilotnej škole Tbiliská v Rači sa má tento rok pridať ďalších desať škôl vo viacerých mestských častiach.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %