Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
05.03.2024 11:10

Mesto vyhlásilo opakovanú OVS na predaj budovy ZŠ P. J. Šafárika


Budova bývalej ZŠ P. J. Šafárika v Prievidzi. Snímka archív ON


Mestu Prievidza sa na prvý raz nepodarilo predať objekt bývalej Základnej školy (ZŠ) na Ulici P. J. Šafárika. Radnica preto vyhlásila opakovanú obchodnú verejnú súťaž (OVS), kúpnu cenu znížila o 20 percent.


Opakovanú OVS vyhlásila samospráva koncom februára, kúpnu cenu stanovila na minimálne 3.120.000 eur, čo je 80 percent z ceny stanovenej znaleckým posudkom.         

Objekt školy pozostáva zo šiestich pavilónov, jedným z nich je samostatná budova telocvične, ďalej prislúchajúcich pozemkov, ihrísk a súvisiacej infraštruktúry. Účel využitia objektu musia záujemcovia uviesť i v návrhu kúpnej zmluvy. Svoje ponuky musia mestu doručiť do 31. marca. Najvýhodnejší návrh vyberie mestská rada.         

Návrh na zrušenie ZŠ na Ulici P. J. Šafárika schválilo mestské zastupiteľstvo ešte vlani v decembri, Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR ju zo siete vyradilo k 31. augustu tohto roka. Samospráva zrušenie jednej zo siedmich ZŠ odôvodnila podhodnoteným normatívom na žiaka zo strany štátu, demografickým vývojom aj ekonomickou náročnosťou prevádzky.         

Primátorka Katarína Macháčková pred časom deklarovala, že mesto sa zaoberalo rôznymi možnosťami využitia objektu školy. Prestavbu na nájomné bývanie označila za veľmi drahú, samospráva podľa nej rokovala i so záujemcom, ktorý tam chcel zriadiť strednú odbornú školu. Ten nakoniec od svojho zámeru odstúpil.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.01.2018
Mestu sa podarilo predať chátrajúcu budovu bývalej vojenskej správy
Považskej Bystrici sa po niekoľkých rokoch podarilo na tretí pokus predať budovu bývalej vojenskej správy v centre mesta. Vo verejnej obchodnej súťaži ju predala za 281 000 eur spoločnosti, ktorá je zároveň vlastníkom Kúpeľov Nimnica.
viac
24.06.2022
Samospráva predala budovu obecného úradu a bývalej školy za 316 000 eur
Obec Dedinky v okrese Rožňava predala budovu obecného úradu, v ktorej kedysi sídlila i základná a neskôr materská škola. Dôvodom boli najmä vysoké náklady na jej údržbu. Novým vlastníkom nehnuteľnosti sa stala za 316 000 eur spoločnosť z Bratislavy.
viac
29.11.2022
Mesto chce zrušiť ZŠ P. J. Šafárika, rodičia nesúhlasia
Mesto Prievidza chce ku koncu augusta budúceho roka zrušiť Základnú školu (ZŠ) na Ulici P. J. Šafárika. Odôvodňuje to podhodnoteným normatívom na žiaka zo strany štátu, demografickým vývojom aj ekonomickou náročnosťou prevádzky.
viac
09.11.2023
Mesto Prievidza predáva objekt ZŠ na Ulici P. J. Šafárika za 3,9 milióna eur
Vyhlásenie obchodnej verejnej súťaže (OVS) odobrili mestskí poslanci na svojom poslednom rokovaní minulý týždeň. Cenu za viacero pavilónov a pozemkov stanovila samospráva v zmysle znaleckého posudku na minimálne 3,9 milióna eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %