Sobota 18.05.2024
Dnes má meniny 
Viola
°C
27.07.2023 03:20

Mestská plaváreň v Košiciach dostane na prestavbu vyše 8,34 milióna eur


Vizualizácia Národného olympijského centra plaveckých športov Košice. Zdroj: (Mesto Košice).


Mestská plaváreň v Košiciach dostane na prestavbu viac ako 8,34 milióna eur z Fondu na podporu športu.


Vzniknúť by z nej malo Národné olympijské centrum plaveckých športov. Návrh z dielne Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR schválila vláda na stredajšom rokovaní.

Príspevok bude použitý na vytvorenie infraštruktúry národného významu, ktorá bude spĺňať požiadavky medzinárodných športových organizácií a môže byť využitá na medzinárodné súťaže alebo prípravu športových reprezentantov.

"V Košiciach plánuje Slovenská plavecká federácia viaceré významné medzinárodné podujatia vo vodnom póle, v plávaní a synchronizovanom plávaní. Národné olympijské centrum plaveckých športov sa môže stať športoviskom, kde sa budú organizovať i sústredenia medzinárodných reprezentácií pred dôležitými súťažami," približuje materiál.

Celkový rozpočet projektu sa odhaduje na 16,7 milióna eur, pričom polovica finančných prostriedkov prostriedkov bude poskytnutá z vlastných zdrojov mesta Košice a jeho dcérskej spoločnosti Tepelné hospodárstvo. "Použitie finančných prostriedkov je plánované v rokoch 2023 a 2024," dodal rezort.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.01.2017
Projekt EHMK má v Košiciach úspešné pokračovanie
Projekt Európskeho hlavného mesta kultúry 2013 (EHMK) v Košiciach na rozdiel od viacerých iných európskych miest, ktoré boli nositeľmi tohto prestížneho titulu (napr. Marseille alebo Pécs), stále žije. A nielen to...
viac
23.10.2017
Regionálna samospráva pripravuje unikátne Kreatívne centrum
Košický samosprávny kraj intenzívne pripravuje vybudovanie Kreatívneho centra v centre Košíc, v areáli bývalej tabakovej továrne na Strojárenskej ulici č. 3, ktorý je v jeho vlastníctve.
viac
25.05.2020
Nad jazerom pribudla cyklotrasa, mesto plánuje ďalšie
Nový združený chodník pre cyklistov a peších pribudol v uplynulých dňoch pri pravom brehu rieky Hornád v Košiciach. Spája centrum mesta s mestskou časťou Krásna a prechádza cez časť Nad jazerom.
viac
08.12.2021
Košice vyhlasujú medzinárodnú urbanistickú súťaž na nové mestské centrum
Útvar hlavného architekta mesta Košice tento týždeň vyhlási medzinárodnú urbanistickú súťaž Košice – Hornád, Nové mestské centrum.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %