Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
20.03.2019 11:40

Minister L. Sólymos pozastavil schvaľovanie nového návštevného poriadku TANAP-u


Ilustračná snímka, zdroj: Podtatranské noviny


Minister životného prostredia László Sólymos (Most-Híd) pozastavil proces schvaľovania návrhu nového návštevného poriadku Tatranského národného parku (TANAP). Cieľom je vytvoriť dostatočný priestor pre diskusiu.


„Návštevný poriadok nášho najstaršieho národného parku musí predovšetkým rešpektovať ochranu prírody, ale zároveň musí byť moderný, prehľadný a spĺňať potreby návštevníkov národného parku,“ povedal Sólymos po stretnutí s predstaviteľmi iniciatívy Aj my sme Tatry, s ktorou rokoval o ich hromadnej pripomienke k návrhu.       

Po prijatí a zapracovaní všetkých návrhov a pripomienok bude pôvodný návrh návštevného poriadku TANAP-u podľa envirorezortu doplnený a v čo najkratšom čase prijatý.       

Návrh nového návštevného poriadku, ktorý pripravila Správa TANAP-u pôvodne počítal s viacerými zmenami. Tie sa týkali najmä dĺžky sezónnej uzávery, obmedzení pre horolezcov aj psičkárov či regulácie geocachingu. Návrh kritizovali okrem iniciatívy aj Slovenský horolezecký spolok JAMES, vodáci, skialpinisti či iniciatíva Zvierací ombudsman.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.05.2017
L. Sólymos predstavil Národnú dohodu o strome
Minister životného prostredia SR László Sólymos dnes v Tichej doline uviedol, že Ministerstvu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR predstaví Národnú dohodu o strome, ktorá položí základy ekologickejšieho, zodpovednejšieho a trvalo udržateľného spôsobu hospodárenia s lesmi.
viac
05.01.2018
Minister Sólymos by chcel v tomto roku dotiahnuť zonáciu TANAP-u
Minister životného prostredia László Sólymos by bol rád, keby sa v tomto roku podarilo dotiahnuť zonáciu Tatranského národného parku (TANAP). O potrebe nového modelu fungovania v Tatrách sa hovorí už roky.
viac
06.02.2019
Envirorezort získal do svojej správy ďalšie chránené územie
Ministerstvo životného prostredia SR opäť využilo predkupné právo a začiatkom roka odkúpilo súkromný pozemok v Národnej prírodnej rezervácii Choč (NPR Choč).
viac
11.12.2019
Slovensko nepoľaví v úsilí bojovať proti zmene klímy, tvrdí L. Sólymos
Slovensko nepoľaví v úsilí bojovať proti zmene klímy. Uvedomuje si kroky, ktoré musí urobiť, aby sa čím skôr priblížilo k udržateľnému a obehovému hospodárstvu. Tvrdí to minister životného prostredia László Sólymos, ktorý sa v utorok a stredu (11. 12.) zúčastní na klimatickom samite OSN v Madride.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %