Štvrtok 16.05.2024
Dnes má meniny 
Svetozár
°C
14.02.2017 11:42

Ministerstvo dopravy chce podporiť kúpeľníctvo


Ilustračná snímka.


Predstavitelia Zväzu cestovného ruchu zostavia návrhy z praxe, ktoré by podporili rozvoj turizmu aj kúpeľníctva.


Ich realizáciou sa následne budú zaoberať odborníci z  Ministerstva dopravy a výstavby SR aj Ministerstva financií SR.„Naším cieľom je pritiahnuť na Slovensko čo najviac turistov, pričom vidíme veľký potenciál v rozvoji slovenského kúpeľníctva ako unikátneho produktu cestovného ruchu“, povedal štátny tajomník ministerstva dopravy a výstavby Peter Ďurček. Počty turistov na Slovensku v posledných rokoch lámu rekordy. V porovnaní s rokom 2015 navštívilo jednotlivé regióny Slovenska do septembra minulého roka o takmer 19 percent turistov viac. Napriek tomu chce rezort dopravy v súlade s programovým vyhlásením vlády zatraktívniť podmienky podnikania a zamestnávania sa v cestovnom ruchu. Špeciálnu pozornosť pritom bude štát venovať podpore kúpeľníctva. „Chceme spolupracovať priamo s ľuďmi, ktorí v tejto oblasti dennodenne podnikajú, a preto sme požiadali Zväz cestovného ruchu Slovenskej republiky, aby nám zostavili zoznam opatrení, ktoré by im najviac pomohli,“ dodal P. Ďurček. Štátny tajomník rezortu dopravy zároveň veľmi ocenil aktívny prístup a spoluprácu štátnej tajomníčky ministerstva financií Dany Meager, ktorá túto problematiku zastrešuje v rezorte financií a pomáha pri hľadaní najlepší riešení.

Čítajte v Obecných novinách č. 5-6/2017 na str. 18.

Autor: (ts-MDaV SR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.01.2018
Pokračovanie výstavby obchvatu Brezna je na dobrej ceste
Minister dopravy Arpád Érsek listom informoval primátora Brezna o pokračovaní v príprave prvého úseku druhej etapy obchvatu mesta. Zabezpečené sú už všetky stupne projektovej dokumentácie.
viac
19.02.2020
Vyhlásili výzvu na podporu malých a stredných podnikov v regióne Horná Nitra
Ministerstvo hospodárstva SR vyhlásilo výzvu na predkladanie žiadostí o nenávratné finančné príspevky zameranú na podporu rozvoja podnikania malých a stredných podnikov v rámci Iniciatívy Európskej komisie zameranej na transformáciu uhoľného regiónu Horná Nitra.
viac
16.04.2020
Komunikácia štátu smerom k samosprávam je roztrieštená a nefunkčná
Vo Veľkej sieni Mestského úradu v Banskej Bystrici 15. apríla 2020 zasadali členovia prezídia Únie miest Slovenska. Spolu dvadsaťdva primátoriek a primátorov najväčších miest Slovenska sa zhodlo, že komunikácia štátu smerom k samosprávam je v čase koronakrízy roztrieštená a nefunkčná.
viac
11.08.2020
V TSK podporí rezort školstva 24 letných škôl celkovou sumou 32 500 eur
Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR podporí v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) projekty letných škôl v 24 školách celkovou sumou 32 500 eur. Informoval o tom rezort školstva na svojej webovej stránke.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %