Sobota 18.05.2024
Dnes má meniny 
Viola
°C
08.09.2023 09:55

Ministerstvo vnútra a polícia spúšťajú kampaň proti dezinformáciám


Ministerstvo vnútra SR - logo


Polícia a Ministerstvo vnútra (MV) SR spúšťajú preventívno-vzdelávaciu kampaň s názvom Hoaxy sa na mňa nelepia. Reagujú ňou na pôsobenie rôznych druhov dezinformácií, ktorých cieľom je vytváranie napätia a polarizácie v spoločnosti i narastanie nedôvery v štátne inštitúcie.


TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.         

"Polícia sa pôsobením dezinformácií začala intenzívne zaoberať najmä po vypuknutí pandémie, keď nastal prvý významný nárast vplyvu nepravdivých správ. Zmanipulované informácie bezprostredne ohrozovali životy a zdravie všetkých občanov krajiny," doplnila hovorkyňa s tým, že v roku 2022 sa nosnou témou dezinformátorov stala vojna na Ukrajine a obhajovanie vojenskej agresie cudzej štátnej mocnosti.         

Hlavná časť kampane bude komunikovaná formou krátkych videí so známymi osobnosťami, ktoré sa zamerajú na špecifické hoaxy. Videá bude mať verejnosť možnosť vidieť na sociálnych sieťach polície a MV SR i vo vysielaní viacerých televízií. Verejnosť sa do kampane bude môcť zapojiť prostredníctvom nálepiek a odznakov s logom a heslom kampane.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.07.2020
Preventívna kampaň polície „Nezabudni na mňa v aute“
Polícia prostredníctvom preventívnej kampane „Nezabudni na mňa v aute“ upozorňuje, aby sme nenechávali v letných horúčavách v zaparkovaných autách deti ani zvieratá.
viac
06.08.2020
Polícia hľadá nové policajné psy
Policajti hľadajú nové policajné psy. Odbor kynológie a hipológie Prezídia Policajného zboru (PZ) SR vypísal verejné obstarávanie na psy na služobné využitie v rámci PZ SR. Informuje o tom Ministerstvo vnútra SR na webovej stránke.
viac
22.08.2020
Už viac ako 18 tisíc detí má vlastný občiansky preukaz
Možnosť požiadať o vydanie občianskeho preukazu aj pre deti existuje od decembra 2019. Polícia doteraz vydala 18 753 občianskych preukazov s podobou tváre deťom do 15 rokov.
viac
15.01.2021
Kamerový systém rozšírili o deväť kamier
V Krásne nad Kysucou rozšírili na konci roku 2020 kamerový systém v rámci projektu Prevencia kriminality a výtržníctva. Kamerový systém, priamo napojený na mestskú políciu, sa rozšíril o deväť kamier a momentálne ich je v meste k dispozícii 39. Mesto o tom informuje na svojej internetovej stránke.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %