Nedeľa 19.05.2024
Dnes má meniny 
Gertrúda
°C
29.02.2024 07:55

MŠVVaM chce prostredníctvom projektu pomôcť žiakom s výberom VŠ


Ilustračná snímka Školský portál


Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže (MŠVVaM) SR chce pomôcť žiakom s výberom vysokej školy (VŠ), prispieť k zníženiu odlivu študentov zo Slovenska a zároveň zvýšiť povedomie o slovenských vysokých školách.


Pripravilo preto od februára do apríla projekt mini-veľtrhov vysokých škôl Alma Mater 2024, kde sa študenti môžu informovať aj o možnosti získať štipendium vo výške 9000 eur, v niektorých prípadoch až 16.500 eur. TASR o tom informoval odbor komunikácie a marketingu MŠVVaM SR.         

"Vstupy na eventy sú bezplatné, je však potrebné sa vopred zaregistrovať cez emailovú adresu almamater@minedu.sk," uviedlo ministerstvo. Projekt mini-veľtrhov vysokých škôl podľa rezortu umožní maturantom oboznámiť sa v každom krajskom meste s ponukou slovenských vysokých škôl a vybrať si svoju budúcu univerzitu. Zároveň tam predstaví aj štipendijný program Študuj doma, Slovensko ťa odmení, vďaka ktorému budú môcť budúcoroční prváci získať až 16.500 eur.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.04.2020
Župa pomáha s výberom strednej školy prostredníctvom online kvízu
Výber strednej školy patrí medzi jedno z najdôležitejších rozhodnutí v živote mladého človeka. Pre uľahčenie výberu prináša Bratislavský samosprávny kraj (BSK) interaktívny online kvíz.
viac
29.09.2020
Žiakom základných škôl budú pomáhať študenti pedagogiky
Žiakom základných škôl, ktorí vypadli zo vzdelávania počas pandémie koronavírusu pomôžu s doučovaním študenti vysokých škôl.
viac
17.02.2021
Výber strednej školy má deviatakom uľahčiť nová brožúra a webstránka ŽSK
Ponuku stredných škôl pre žiakov posledných ročníkov základných škôl (ZŠ) prezentuje nová brožúra Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) a webová stránka mojastredna.sk. Podľa hovorkyne ŽSK Martiny Remencovej podávajú deviataci prihlášky na stredné školy do 8. apríla 2021.
viac
27.03.2021
BSK: Akú strednú školu si vybrať? Žiakom pomôže interaktívny kvíz
U niektorých žiakov je výber jasný už dávno, ale pre tých, ktorí sa ešte stále rozhodujú prináša Bratislavský samosprávny kraj (BSK) interaktívny online kvíz, ktorým vás prevedie obľúbený youtuber Asimister.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %