Štvrtok 16.05.2024
Dnes má meniny 
Svetozár
°C
12.08.2022 11:40

Na mestských hodoch kuchári skúsia upiecť najväčšiu lokšu na svete


Ilustračná snímka: (tasr).


Na mestských hodoch v Topoľčanoch sa kuchári pokúsia o slovenský i svetový rekord. V rámci podujatia Stôl štedrého žochára budú v sobotu 13. augusta pripravovať najväčšiu lokšu na svete.


Podľa primátorky Alexandry Gieciovej je držiteľom aktuálneho slovenského rekordu mesto Rožňava, kde sa v roku 2021 podarilo upiecť lokšu s priemerom 138 centimetrov. "Topoľčany sa pokúsia o prelomenie nielen slovenského, ale aj svetového rekordu, ktorý je ešte o niekoľko centimetrov väčší," uviedla primátorka.

Ako doplnila, oheň pod panvicou s priemerom 1,6 metra sa rozhorí večer o 18.30 h na námestí M. R. Štefánika. "Cesto zo zemiakov, polohrubej múky a soli bude pripravované na mieste a lokšou sa bude manipulovať so špeciálnym náčiním. Kým bude prebiehať pokus o rekord, kuchársky tím pripraví aj skúšobné porcie ako ochutnávku pre všetkých," vysvetlili organizátori.

Lokša bude po dokončení ešte dochutená kačacou a husacou masťou. "Milovníci sladších verzií si budú môcť vychutnať túto tradičnú pochúťku s makom alebo lekvárom. Súčasťou podujatia bude okrem dobrého jedla aj skvelá hudba v podaní topoľčianskeho saxofonistu Rudyho Gogu," dodala Lenka Savarová z mestského úradu.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.06.2018
Joga ľudí spája – pokúsia sa o rekord priamo na námestí
Vo Zvolene sa bude cvičiť joga priamo na námestí. 108 pozdravov Slnka je oslavou Medzinárodného dňa jogy.
viac
11.08.2021
Mesto Topoľčany sa počas hodov pokúsi prekonať svetový rekord
V piatok (13. 8.) sa začne v Topoľčanoch 27. ročník Topoľčianskych hodov.
viac
18.08.2021
Na netradičných hodoch v Topoľčanoch padol slovenský rekord
Už 27. ročník Topoľčianskych hodov bol v mnohom iný ako tie predchádzajúce. O prípravu programu sa postarala Mediálna a kultúrna spoločnosť Topoľčany a mesto Topoľčany.
viac
07.08.2023
Na mestských hodoch sa bude pripravovať rekordná omeleta
Mestský piknik, kultúrny program aj pokus o rekordnú omeletu budú súčasťou tohtoročných hodov v Topoľčanoch. Ako uviedla radnica, konať sa budú od 11. do 13. augusta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %