Sobota 18.05.2024
Dnes má meniny 
Viola
°C
24.11.2022 09:30

Na Prekážke začali stavať inkluzívne detské ihrisko


Snímka zdroj: (Mesto Liptovský Hrádok).


Deti v Liptovskom Hrádku budú mať nové inkluzívne ihrisko na sídlisku Prekážka. Výstavbu spustili v tomto týždni, dokončiť by ho mali do 15. decembra.


Mestu sa na vybudovanie ihriska podarilo získať externé zdroje z ministerstva práce, uviedol primátor Branislav Tréger.

Ako dodal, do budúcnosti by chceli zrušiť oplotené ihrisko v tejto časti sídliska, kde majú zámer vybudovať parkovacie plochy. "Pribudnúť by tu mala aj zeleň s mobiliárom, ktorá by dotvárala sídlisko po estetickej stránke," priblížil Tréger.

Súčasťou detského ihriska budú altánok, infotabule, lavičky i nádoby na odpadky. "Hojdačka hniezdo, reťazové hojdačky pre štyri deti, fitdráha, pieskovisko čln a loď pinta budú zhotovené z agátového dreva spájaného tesárskymi spojmi. Súčasťou ihriska bude aj oceľový kolotoč," vymenovala referentka investičnej výstavby Mestského úradu v Liptovskom Hrádku Ivana Ďurecová. Prebytočná zemina z výkopov základových konštrukcií sa použije na zvýšenie existujúceho sánkovacieho kopca pre deti.

Náklady na výstavbu dosiahnu bezmála 65 000 eur.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.06.2020
Revitalizáciu športového areálu chcú ukončiť do konca prázdnin
Práce na revitalizácii školského športového areálu v Záhorskej Bystrici by mali termínovo ukončiť tak, aby ho mohli žiaci i verejnosť využívať od začiatku nového školského roka.
viac
25.08.2021
Žiakov po prázdninách privítajú vynovené chodníky pri škole
Chodníky pri vstupoch do Základnej školy s materskou školou Hradná v Liptovskom Hrádku počas letných prázdnin zrekonštruovali. Pôvodný povrch bol už opotrebovaný, na viacerých miestach boli nerovnosti a pri daždi sa tvorili mláky.
viac
24.11.2021
Na Podbrezinách v L. Mikuláši pribudne moderné inkluzívne ihrisko
Na najväčšom liptovskomikulášskom sídlisku Podbreziny pribudne na budúci rok ekologický multifunkčný priestor s prvkami pre deti od troch do 14 rokov.
viac
16.05.2023
Na sídlisku Juh pribudlo nové ihrisko, jeho súčasťou je aj veľká loď
Na popradskom sídlisku Juh pribudlo nové detské ihrisko, dotáciu vo výške takmer 43 000 eur naň poskytlo Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR. Slávnostne ho otvorili a sprístupnili minulý týždeň.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %