Štvrtok 16.05.2024
Dnes má meniny 
Svetozár
°C
19.08.2022 01:30

Nedostatok vody v obci ohrozuje otvorenie materskej školy v septembri


Ilustračná snímka: (tasr).


Nedostatok vody a pretrvávajúce sucho v obci Slatvina v okrese Spišská Nová Ves ohrozuje otvorenie materskej školy v septembri. Mimoriadnu situáciu v súvislosti s nedostatkom vody samospráva vyhlásila 9. augusta. Situácia sa podľa starostu Vladislava Vrábela nezlepšuje.


"Vody niet, vyschli nám oba potoky v obci. Vo vodojeme vodu takisto nemáme, prítok je veľmi slabý. Ľudia nie sú asi zvyknutí veľmi šetriť, každý je zvyknutý na určitý komfort. Je to ťažké, ale niečo regulujeme, dovážame vodu zatiaľ cez Podtatranskú vodárenskú prevádzkovú spoločnosť (PVPS) do vodojemu. Prípadne v si ju niektorí ľudia dovezú bandaskách. Nezlepšuje sa to, nepršalo už ani nepamätám," povedal Vrábel.

Rovnako podľa jeho slov vysychajú i podzemné pramene, keďže neprší, a rovnako i studne, ktoré doteraz ešte fungovali.

"Zima bola slabá, snehu nebolo, takže sa nedoplnili pramene. Neviem, ako to budeme ďalej riešiť, ale je to také zlé, že uvidíme, či vôbec otvoríme v septembri škôlku. Keď nebude voda, tak ju nebudeme mať z čoho napájať. Zatiaľ nám PVPS priváža vodu s cisternovým vozidlom," skonštatoval Vrábel s tým, že postupne pribúdajú ďalšie obce, ktoré majú problém s nedostatkom vody.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.03.2021
Nové Mesto by mohlo po prázdninách otvoriť škôlky a prvý stupeň škôl
Bratislavské Nové Mesto by mohlo po prázdninách otvoriť všetky svoje materské školy a tiež prvý stupeň základných škôl. Starosta Rudolf Kusý ubezpečuje, že mestská časť urobí všetko pre to, aby boli školy a škôlky bezpečným miestom.
viac
18.06.2021
Letnú turistickú sezónu začínajú na dolnom Zemplíne v nedeľu
Letná turistická sezóna sa na dolnom Zemplíne oficiálne začne v nedeľu 20. júla, kúpaliská v meste Strážske a obci Klokočov otvárajú svoje brány už v piatok.
viac
30.06.2022
Obec vyhlásila pre nedostatok vody mimoriadnu situáciu
Obec Pača v okrese Rožňava vyhlásila v utorok (28. 6.) pre kritickú situáciu so zásobovaním obyvateľstva pitnou vodou mimoriadnu situáciu.
viac
30.05.2023
Ružinov plánuje v septembri otvoriť škôlku v projekte Ovocné sady
Bratislavský Ružinov by mal v septembri otvoriť novú materskú školu (MŠ) v rámci projektu Ovocné sady. Vytvorené sú štyri triedy s kapacitou 80 miest i školskou jedálňou.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %