Štvrtok 16.05.2024
Dnes má meniny 
Svetozár
°C
20.03.2021 08:25

Nitrianska galéria pripravila výstavu Lovci a zberači


Ilustračná snímka


V Nitrianskej galérii otvorili novú výstavu s názvom Lovci a zberači. Pôvodne sa mala konať ešte vlani v lete, no pre pandémiu ju organizátori museli presunúť na tento rok.


Vystavené diela sú prvou samostatnou prezentáciou tvorby umelkyne Jany Minárikovej na pôde Nitrianskej galérie.       

„Na rôznych miestach Slovenska fotografovala posedy. „Úlovky“ si priniesla domov, vypreparovala softvérmi a vybrala tie najlepšie. Výstava predstaví veľkoformátové fotografie interiérov posedov a pestrú mozaiku menších formátov s rôznymi podobami ich exteriérov. V galérii postavíme krmelec, takže možno príde aj jeleň,“ povedal o výstave jej kurátor Omar Mirza.       

Výstava bude sprístupnená pre verejnosť hneď, ako to umožní aktuálna situácia a všetky platné opatrenia. „Dovtedy sa ju budeme snažiť priblížiť aspoň online formami. V priestoroch Galérie mladých potrvá výstava do 30. mája,“ informovali organizátori.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.12.2017
Oravská galéria pozýva na výstavu betlehemov s názvom Mystérium Vianoc
Oravská galéria počas adventného i vianočného obdobia ponúka návštevníkom opäť nahliadnutie do svojich bohatých zbierok.
viac
30.09.2020
Fotograf Jan Saudek predstaví v mestskej galérii Caraffka svoje diela
Nový pohľad na tvorbu fotografa ponúkne výstava s názvom Jan Saudek: Life, ktorú pripravila mestská galéria Caraffka, Park kultúry a oddychu (PKO) v Prešove a producent Milosh Harajda.
viac
05.11.2022
Ponitrianske múzeum predstavuje slovenské betlehemy
Betlehemy z rôznych oblastí najmä Nitrianskeho kraja predstavuje Ponitrianske múzeum v Nitre. Výstava Z klenotnice kultúrneho dedičstva – Slovenský Betlehem je v priestoroch múzea sprístupnená do 16. januára budúceho roka.
viac
29.12.2022
Nitrianska galéria ponúka virtuálne prehliadky svojich výstav
Nitrianska galéria pripravila pre svojich priaznivcov virtuálne 3D prehliadky aktuálnych výstav. Medzi sviatkami si tak môžu z pohodlia domova pozrieť expozície, ktoré sú umiestnené v Reprezentačných sálach i v Galérii mladých.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %