Sobota 18.05.2024
Dnes má meniny 
Viola
°C
10.08.2019 10:35

Oravské kultúrne stredisko otvára ročný kurz tanečnej folkloristiky


Ilustračná snímka (st)


Oravské kultúrne stredisko (OKS) v Dolnom Kubíne otvára už po druhý raz ročný vzdelávací kurz zameraný na tanečnú folkloristiku pre záujemcov najmä z radov folklórneho hnutia na Slovensku.


 Kurz ponúka možnosť rozšírenia vedomostí, kvalifikácie a praktických poznatkov v oblasti ľudového tanca. Požiadavkou na účastníka vzdelávacieho kurzu je tanečná prax vo folklórnom kolektíve. „Absolvent bude pripravený na prácu s folklórnym telesom. Osvojí si odborné teoretické aj praktické vedomosti, metodické princípy a postupy v oblasti etnológie, folkloristiky a pedagogiky ľudového tanca. Vzdelávací cyklus sa bude realizovať formou dvojdňových sústredení raz do mesiaca od októbra do júna 2020,“ priblížila Alexandra Mikulášová z kultúrneho strediska.       

Témy stretnutí budú zamerané na základy etnológie, folkloristiky, etnochoreológiu, obyčaje životného cyklu a ich využitie vo folklórnom kolektíve. Tiež na teóriu a dejiny folklorizmu, odievanie a jeho javiskovú podobu, tanečnú pedagogiku a vybrané tanečné oblasti Slovenska.       

„Odbornou garantkou kurzu je etnochoreologička a pedagogička Katedry etnológie a folkloristiky Filozofickej fakulty Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre Agáta Krausová. Lektormi budú kvalifikovaní slovenskí odborníci na ľudový tanec,“ doplnila Mikulášová.       

Záujemcovia o kurz môžu OKS kontaktovať do 15. septembra emailom, telefonicky alebo osobne v Dolnom Kubíne.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.03.2020
Krajská rada mládeže školila pedagógov, ako vyučovať pomocou internetu
Viac ako štyri desiatky učiteľov základných a stredných škôl v Trenčianskom samosprávnom kraji absolvovalo dvojdňové on-line školenie výučby žiakov prostredníctvom internetu. Pripravila ho Rada mládeže Trenčianskeho kraja.
viac
27.07.2020
Letná škola Teach for Slovakia je súčasťou prípravy nových účastníkov programu
Letná škola Teach for Slovakia, ktorá trvá do 31. júla, je súčasťou šesťtýždňovej prípravy nových účastníkov programu s rovnakým názvom. Podujatia sa tento rok zúčastňuje viac ako sto detí, ktoré sú rozdelené do šiestich tried.
viac
03.12.2020
Vzdelávací program pre odborných a pedagogických zamestnancov škôl
Výskumný ústav detskej psychológie a patopsychológie v rámci Národného projektu Štandardy otvára vo februári 2021 tretie kolo vzdelávacieho programu „Inovatívne prvky v kariérovej výchove a kariérovom poradenstve pre školy”.
viac
09.03.2021
Online kurzy o zákazke s nízkou hodnotou
Stále pracoviská Úradu pre verejné obstarávanie v troch regiónoch v rámci svojej vzdelávacej činnosti pripravujú online kurzy na tému "Zákazka s nízkou hodnotou".
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %