Piatok 10.05.2024
Dnes má meniny 
Viktória
°C
23.05.2020 01:05

Predseda ZMOS Branislav Tréger rokoval s predsedom parlamentného výboru


Snímka zo stretnutia


Predseda Združenia miest a obcí Slovenska Branislav Tréger vo štvrtok 14. mája rokoval na pôde parlamentného výboru pre verejnú správu a regionálny rozvoj.


Hlavnými témami rokovania s predsedom výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre verejnú správu a regionálny rozvoj Jozefom Lukáčom bola spolupráca na úrovni parlamentného výboru a Združenia miest a obcí Slovenska vo vzťahu k využívaniu dát, analytických dokumentov aj dopadových štúdií, ktoré ZMOS intenzívne vypracováva k rôznym oblastiam fungovania miestnej územnej samosprávy. Ďalšou témou bola príprava komisie, ktorá bude pod parlamentným výborom pôsobiť v oblasti reformy verejnej správy.

Na spoločnom rokovaní sa zúčastnila aj dlhoročná starostka obce Chmelnica a zároveň poslankyňa zastupiteľstva Prešovského samosprávneho kraja Zita Pleštinská, ktorá je zároveň členkou tohto parlamentného výboru a podpredsedníčkou výboru NR SR pre európske záležitosti. Rokovanie sa preto týkalo aj aplikácie Európskej charty miestnej samosprávy v rámci prijímanej legislatívy.

Autor: (zmos)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.11.2017
Fiškálna decentralizácia nie je prekážkou pri budovaní sociálneho štátu
„Naplnenie princípov fiškálnej decentralizácie, ktorá bola pokračovaním procesu decentralizácie verejnej správy, nepovažujeme za prekážkou pri budovaní sociálneho štátu, naopak v mnohých oblastiach tomuto procesu pomáha,“ myslí si podpredseda ZMOS Jozef Turčány.
viac
01.10.2020
O problematike voľby kontrolórov musíme informovať
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska Branislav Tréger sa v súvislosti s komplikáciami pri voľbe hlavných kontrolórov samospráv listom obrátil na Generálnu prokuratúru Slovenskej republiky, aj na parlamentný výbor pre verejnú správu a regionálny rozvoj.
viac
13.01.2021
ZMOS požaduje rozšírenie skupiny osôb v rámci skoršieho očkovania
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska listom požiadal predsedu vlády o to, aby bol rozšírený pôvodný okruh ľudí, pre ktorých je určené očkovanie proti COVID – 19. Požaduje aj miesto v Pandemickej komisii vlády SR.
viac
01.02.2022
ZMOS na zasadnutí správnej rady Fondu na podporu športu
28. zasadnutie správnej rady Fondu na podporu športu sa uskutočnilo v pondelok 31. januára 2022. Jej rokovania sa online formou zúčastnil aj predseda ZMOS a primátor Liptovského Hrádku Branislav Tréger.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %