Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
13.01.2021 08:00

ZMOS požaduje rozšírenie skupiny osôb v rámci skoršieho očkovania


Logo ZMOS.


Predseda Združenia miest a obcí Slovenska listom požiadal predsedu vlády o to, aby bol rozšírený pôvodný okruh ľudí, pre ktorých je určené očkovanie proti COVID – 19. Požaduje aj miesto v Pandemickej komisii vlády SR.


Združenie miest a obcí Slovenska oceňuje kroky vlády Slovenskej republiky v súvislosti s očkovaním obyvateľov proti ochoreniu novým koronavírusom COVID-19. V plnej miere akceptujeme a rešpektujeme prioritizáciu vo vzťahu k ľuďom pôsobiacim v kritickej infraštruktúre. Čo vnímame ako kľúčovú tepnu nášho hospodárskeho, sociálneho, zdravotníckeho aj ekonomického života.

„V tejto súvislosti som sa obrátil na pána premiéra s návrhom o rozšírenie cieľovej skupiny, ktorej bude umožnené prednostné očkovanie, a to na skupinu štatutárnych predstaviteľov verejnej správy, príslušníkov obecných a mestských polícií, a tiež štatutárnych predstaviteľov organizácií zriadených miestnou územnou samosprávou, aj samosprávnymi krajmi,“ uviedol predseda ZMOS Branislav Tréger.

ZMOS je presvedčené, že práve táto cieľová skupina, či už s prihliadnutím na to, že pôsobí v rámci krízového riadenia, ale aj v nadväznosti na to, že plní operatívne úlohy v súvislosti s ochranou zdravia a majetku, a tiež zabezpečuje prenesený výkon štátnej správy a mnohé ďalšie nezastupiteľné úlohy, vytvorí prostredie na to, aby sme minimalizovali hroziace riziká pri zvládaní ich povinností v náročnej epidemiologickej situácii.

ZMOS sa zároveň zapojil do medzirezortného pripomienkového konania k návrhu Štatútu Pandemickej komisie vlády SR, kde žiada doplniť za člena tejto komisie svojho zástupcu, ktoré Branislav Tréger zdôvodnil nasledovne: „ZMOS je najväčšia nevládna organizácia združujúca, zastupujúca a reprezentujúca mestá, obce a mestské časti v Slovenskej republike ako právnické osoby, združujeme viac ako 95% miest a obcí na Slovensku. Preto jej zastúpenie bude výrazným prínosom pre činnosť komisie, transfer poznatkov a zodpovednú participáciu na tvorbe rozhodnutí.“

Autor: (Michal Kaliňák, ústredný riaditeľ Kancelárie ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.03.2020
ZMOS skúma financovanie komunálu
Združenie miest a obcí Slovenska začalo v pondelok (2. 3.)s ďalším prieskumom. Sústredíme sa na postoje starostov a primátorov k financovaniu samospráv. Prieskumom kvantifikujeme postoje štatutárnych predstaviteľov samospráv k súčasnému financovaniu a tiež alternatívnym formám financovania komunálu.
viac
16.04.2020
ZMOS skúma elektronickú komunikáciu v samospráve
Združenie miest a obcí Slovenska pokračuje v ďalších prieskumoch. Aktuálne začína ďalší prieskum smerovaný medzi primátorov a starostov.
viac
23.05.2020
Predseda ZMOS Branislav Tréger rokoval s predsedom parlamentného výboru
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska Branislav Tréger vo štvrtok 14. mája rokoval na pôde parlamentného výboru pre verejnú správu a regionálny rozvoj.
viac
11.09.2020
ZMOS skúma vybrané parametre bezpečnej samosprávy
Združenie miest a obcí Slovenska realizuje ďalší prieskum. Aktuálne sa sústredilo na vybrané parametre bezpečnej samosprávy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %