Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
18.10.2019 06:05

Rimavské Brezovo investuje do rekonštrukcie komunikácií 84-tis. eur


Na snímke rekonštrukcia chodníka v obci Rimavské Brezovo v okrese Rimavská Sobota. EASYFOTO TASR - Branislav Caban


Celkovo 84-tis. eur investuje v tomto roku do rekonštrukcie chodníkov a ciest samospráva obce Rimavské Brezovo v okrese Rimavská Sobota.


Ako informoval starosta Marián Šivara, v súčasnosti sa realizujú práce na úseku chodníka, ktorý vedie popri hlavnej ceste od budovy obecného úradu (ObÚ) smerom na Rimavskú Baňu.       

„Jeho prvú časť od úradu po bývalé pohrebníctvo sme zrekonštruovali už pred viacerými rokmi. Na túto druhú časť sme vo verejnom obstarávaní vysúťažili cenu zhruba 22.000 eur. Podávali sme aj nejaké projekty, ale nič neprešlo, takže to robíme z vlastných zdrojov,“ priblížil starosta.       

Ako pokračoval, následne budú asfaltovať aj niektoré ulice v obci. „Celková investícia tak bude 84.000 eur, všetko z obecného rozpočtu,“ konkretizoval Šivara.       

Druhú vetvu chodníka, ktorá vedie od ObÚ smerom na Hnúšťu, zrekonštruovali podľa jeho slov približne pred deviatimi rokmi, keď sa v dedine budoval vodovod. Ten vedie priamo pod chodníkom.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.05.2017
Radnica začala s rekonštrukciou ciest a chodníkov
Liptovskomikulášska mestská samospráva sa s príchodom jarného počasia púšťa do rekonštrukcie ciest a chodníkov. Nový asfalt dostanú tisícky metrov komunikácií v centre mesta aj v mestských častiach.
viac
31.12.2020
Pred Vianocami zrekonštruovala trenčianska radnica cesty takmer za 900 000 eur
Trenčianska radnica stihla ešte pred vianočnými sviatkami zrekonštruovať niekoľko miestnych komunikácií takmer za 900 000 eur. Výsledkom rekonštrukcií sú i parkovacie miesta, miesto pre novú zeleň a zrekonštruovaná autobusová zastávka.
viac
12.05.2021
Detva chce s obnovou ciest na Námestí mieru začať koncom mesiaca
Mesto Detva plánuje začať s rekonštrukciou ciest a chodníkov na sídlisku Námestie mieru na konci mája. Uviedol to hovorca mesta Milan Suja.
viac
29.04.2022
Košice chcú tento rok investovať 10 miliónov eur do opráv ciest a chodníkov
Približne za desať miliónov eur chce mesto Košice v nasledujúcich týždňoch zrekonštruovať kilometre ciest a chodníkov v Košiciach, ktoré boli predtým dlhodobo zanedbávané.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %