Sobota 18.05.2024
Dnes má meniny 
Viola
°C
04.05.2024 09:05

Rokovali s mimoriadnym a splnomocneným veľvyslancom Ukrajiny v SR


Snímka zdroj: ZMOS


Predstavitelia Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) 2. mája rokovali s mimoriadnym a splnomocneným veľvyslancom Ukrajiny v SR Myroslavom Kastranom.


  „Rokovanie bolo venované Európskemu samitu územných samospráv, ktorý sa bude konať 9. mája 2024 v Kyjeve. Pozvané sú viaceré regionálne a miestne územné samosprávy zo Slovenska, samit sa koná pod záštitou prezidenta Ukrajiny.

Predmetom rokovania bola aj bilaterálna spolupráca slovenských a ukrajinských miest a oboch združení samospráv: ZMOS-om a Ukrajinským združením miest,“ povedal predseda ZMOS Jozef Božik po rokovaní, na ktorom sa zúčastnila aj ústredná riaditeľka Kancelárie ZMOS Zuzana Špačeková.

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.02.2021
Dôležitá informácia ZMOS k elektronickým schránkam
Združenie miest a obcí Slovenska dáva do pozornosti informáciu Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR, ktoré zriadilo mnohým obciam ďalšie elektronické schránky typu „právnická osoba“.
viac
04.06.2021
Premiér: So zástupcami samospráv sme sa dohodli na kvartálnych stretnutiach
Premiér Eduard Heger sa dohodol so zástupcami samospráv, Združením miest a obcí Slovenska (ZMOS), Úniou miest Slovenska (ÚMS) a združením samosprávnych krajov SK8, na pravidelných kvartálnych stretnutiach.
viac
14.06.2021
Slovensko-ukrajinský workshop predstavil inovatívne riešenia našich miest a obcí
Podpore slovensko-ukrajinskej spolupráce na úrovni miest a obcí bol venovaný online workshop (10. 6. 2021), ktorý realizovalo Združenie miest a obcí v spolupráci s jedným z projektových partnerov - Združením ukrajinských miest (AUC).
viac
13.05.2024
ZMOS rokoval s predstaviteľmi Ministerstva financií SR
Vedenie Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) rokovalo so štátnym tajomníkom Ministerstva financií SR Radovanom Majerským a s ďalšími predstaviteľmi rezortu financií.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %