Nedeľa 19.05.2024
Dnes má meniny 
Gertrúda
°C
12.02.2022 03:50

Školský bazén v Karlovej Vsi môžu využívať aj imobilní návštevníci


Snímka zdroj: Bratislavské noviny


Plaváreň na Základnej škole Alexandra Dubčeka na Majerníkovej ulici v bratislavskej Karlovej Vsi môžu využívať aj imobilní návštevníci. Vchádzať do veľkého plaveckého bazéna im najnovšie umožní špeciálny zdvihák.


Špeciálny zdvihákzakúpila mestská časť aj vďaka dotácii Bratislavského samosprávneho kraja (BSK). TASR o tom informoval hovorca Karlovej Vsi Branislav Heldes.       

"Cieľom bolo, aby ho mohol využívať každý, od školákov, aktívnych športovcov, až po verejnosť vrátane rodičov s malými deťmi. Sme radi, že sa nám podarilo zaobstarať zariadenie, ktoré umožní dostať sa do bazéna aj ľuďom s obmedzením pohybu, pre ktorých môže byť pohyb vo vode aj skvelou rehabilitáciou," povedala starostka Karlovej Vsi Dana Čahojová.       

Do karloveskej plavárne už v minulosti dokúpili sprchový invalidný vozík. Ďalším zlepšením pre imobilných návštevníkov bolo vytvorenie parkovacích miest pre ŤZP pred vstupom do plavárne. Súčasťou plavárne je tiež bezbariérový prístup v interiéri, samostatná sprcha, toaleta a šatňa pre imobilných návštevníkov.       

Bratislavský kraj poskytol na zakúpenie špeciálneho zdviháku pre imobilných i starších občanov dotáciu 2000 eur, ďalších 500 eur vyzbierali z príspevkov návštevníkov plavárne.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.10.2017
Plaváreň na Pántoch už aj pre verejnosť
Plaváreň na Strednej odbornej škole hotelových služieb a obchodu, Na pántoch 9 v Bratislave, ktorá je v zriaďovateľskej pôsobnosti Bratislavského samosprávneho kraja, bude od nedele 15. októbra 2017 otvorená už aj pre verejnosť.
viac
13.10.2020
V Záhorskej Bystrici vyrastie nový školský areál
V bratislavskej Záhorskej Bystrici by mal vyrásť nový školský areál. Vyplýva to z memoranda o spolupráci, ktoré podpísala mestská časť s hlavným mestom a Bratislavským samosprávnym krajom (BSK).
viac
03.12.2020
Karlova Ves získala z nórskych grantov 1,4 mil. eur na adaptačné zmeny
Karlovej Vsi sa podarilo získať z nórskych fondov a štátneho rozpočtu SR 1,4 milióna eur na realizáciu klimatického akčného plánu pre mestskú časť.
viac
13.06.2022
Nové Mesto požiadalo o mimoriadny odlov diviakov, apeluje na občanov
Bratislavské Nové Mesto sa pre výskyt diviakov v niektorých jeho lokalitách obrátilo so žiadosťou o ich mimoriadny odlov na nepoľovných plochách na pozemkový a lesný odbor Okresného úradu (OÚ) Bratislava.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %